Virág Emília: Boszorkányszelídítő


FÜLSZÖVEG:

Az év legelszabadultabb fantasyje folytatódik!

A lidércszerető furcsa szerzet: attól boldog, ha minden kívánságod teljesíti, miközben a pusztulásod okozza. Ha mázlid van, besétál néhány manó, a kertésznadrágos fajtából, és felteszi az egyetlen értelmes kérdést: Hol az arany?! Márpedig Adrinak szerencséje van: budapesti albérletében, a dohányzóasztal alatt átjáró nyílik, s egy boszorkánnyal meg egy lidérccel együtt az arany keresésére indulhat. A lány azonban kincsek helyett valami sokkal értékesebbet, egy igazi párt talál, akire a bajban is számíthat, és aki nemcsak azt mondja neki, amit hallani akar, hanem az őszintét. Amúgy Adri ezt az egész ügyet a likkal, a manókkal, a boszorkánnyal meg a lidérccel tényleg kihagyta volna…

Sorozat: Hétvilág





Bevallom őszintén: én tényleg azt hittem, hogy ez a kötet a Sárkánycsalogató folytatása lesz, tehát az első tucat oldalt kicsit megrökönyödve forgattam.
Aztán persze magával ragadott Emília stílusa, a történet számtalan, aprócska, de roppant furmányos fordulata, meg a főszereplő, Adri karaktere.
Ahhoz képest, hogy mennyi furcsaság történik vele és körülötte, tök stramm baba, alig hisztizik, borul ki. De persze ennek bőven lehet ahhoz köze, hogy call-centeres. Fúj, az a munka max a rémálmomba kerüljön elő…

Mint a fülszöveg említi, Adri szobájában kinyílik egy átjáró egy másik világba, és a likon keresztül meglehetősen morcos manók sereglenek elő. De nem csak ezen körülmény miatt fontos Adri a másik világnak, hanem a hozzá kapcsolódó férfiemberek miatt is, akikből rögtön három is van … mégse fordul át a történet valami szövevényes erotikus ponyvává, hanem egy elég elgondolkodtató fantasyvé.

Ha már az őszinte vallomásoknál tartunk: a Sárkánycsalogató messze viccesebb, mint a Boszorkányszelídítő. De én így negyven év feletti olvasóként csak fejlődésnek tudom ezt a tényt tartani, és a lidérceket övező új legendát lelkesen fogadtam. Főképpen a lidércszerető mögött meghúzódó ötlet igen-igen elgondolkodtató :D

Azt mondanám, hogy a Sárkánycsalogató 4 és fél csillag, a Boszorkányszelídítő meg 4 biztos csillag. Szorítok, hogy legyen további folytatása a sorozatnak!


Kedvcsináló okosság:
"...hiba volt alábecsülni a hétfőt, ami mindig pontosan akkor rántja ki alólad a szőnyeget, amikor már azt hitted megúsztad."

Anitával teljesen egyetértek, ide nekem is egy Belizárt! :D Az enyéménél jóval hosszabb értékelését ITT lehet elolvasni.

Megjegyzések