Júniusban olvastam (hó végi zárolás, elszámolás)

Oldalszámra: 7,024 :) azért látszik, hogy voltam szabadságon. Kis angol nyelvtant sose fogom befejezni, folyton félreteszem új könyvek, élmények kedvéért, meg persze halasztom a saját könyvek olvasását a könyvtáriak kedvéért.


Júniusi olvasmánylistám:
 1. Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő: Annakönyv – A kezdetek
 2. Szerb Antal: Szerelem a palackban
 3. Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk
 4. Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók
 5. Alan Bradley: De mi került a pitébe?
 6. Alan Bradley: A titokzatos bábjátékos
 7. Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Petikönyv – Gézengúzok könyve
 8. Rejtő Jenő (P. Howard): A tizennégy karátos autó
 9. Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
 10. Emily K. Hutta: Mitől ugrasz ilyen nagyot?
 11. Gerald Durrell: Istenek kertje
 12. Matthew Quick: Napos oldal
 13. Bányai Edit – Novák Péter: Online üzlet és marketing
 14. Harville Hendrix: Pár-bajok és békés megoldások
 15. Farkas Kriszta – Horváth Kati: Málna mesék
 16. Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
 17. Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
 18. Fekete István: Erdei utakon
 19. John Green: Papírvárosok
 20. Agatha Christie: Találkozás a halállal
 21. Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
 22. Kemény Zsófi: Én még sosem
 23. Janikovszky Éva: Málnaszörp és szalmaszál
 24. Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával
 25. Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok
 26. Michael Ende: A Végtelen Történet

Írás: még mindig 4050 szó, semmit se írtam.... hűű, legalább 10 napja, holott most már július 24 belátható időn belül van. (drukkolni le-het, elvileg a párom nincs itthon hétvégén, én meg kölcsönözni fogok laptopot... hátha.) Olvasni viszont olvastam jóféle fanfictionöket, meg originalt is, a Történetek.org-on. Potter kihíváson az egyes csapatok készültek egy rövid kis történettel. Az első történetet az alábbi linkre kattintva érhetitek el: https://sites.google.com/site/potterkihivastoertenetei/Másik hétvégére tervezett foglalatosságom a Végtelen történet megnézése lesz :)
Nagyon tetszett a könyv, annyira, hogy reggelenként nem vittem magammal, inkább unatkoztam a buszon, mintsem belemerüljek, és elfelejtsek leszállni, vagy bosszankodjak azon, hogy nem tudok odafigyelni a lényeges részekre. Fanni éppen az Ever After High második regényt olvassa, meg magyar mondákat, de utána könyörtelenül a kezébe nyomom Ende meséjét.

"Rejtélyes valami az emberi szenvedély, és a gyermekeknél sincs ez másképp, mint a felnőtteknél. Akiket megszállt, nem találnak rá magyarázatot, akik viszont soha nem éltek át semmi ilyesmit, azok nem értik meg. Vannak emberek, akik kockára teszik az életüket, hogy meghódítsanak egy hegycsúcsot. Senki, még talán ők maguk sem tudják igazán megmagyarázni, miért. Mások tönkreteszik magukat, hogy megnyerjék a szívét egy bizonyos személynek, aki tudni sem akar róluk. Megint mások azzal pusztítják el magukat, hogy nem tudnak a gyomor örömeinek ellenállni – vagy annak, amit az ital nyújt. Egyesek minden vagyonukat odadobják, hogy szerencsejátékban nyerjenek, vagy mindent feláldoznak egy rögeszméért, ami soha nem valósul meg. Vannak, akik azt hiszik, csak akkor lennének boldogok, ha máshol élnének, mint ahol éppen vannak, s azért egész életükön át ide-oda utaznak a világban. S akadnak egynéhányan, akik nem nyugszanak addig, amíg hatalomhoz nem jutnak. Egyszóval annyiféle szenvedély létezik, ahány ember."

Okos, szellemes, lebilincselő mű volt, rengeteg tanulsággal, könnyen megszerethető karakterekkel. Számomra Fuhur (Falcor) a fehér szerencsehozó sárkány volt a legkedvesebb, meg tudom érteni, hogy vannak emberek, akik őt tetováltatják magukra. (és, háhá, Rowling lebukott, innen jön az Acromantula ötlete :P)
De így is imádnivaló:
http://buzhandmade.deviantart.com/art/Fantasy-Neverending-Story-clay-collection-298150261Szép hétvégét kívánok Nektek is! 
Hétfőn jövök, és ezt nyugodtan lehet fenyegetésnek tekinteni :))

Megjegyzések