Rólam

Kedves Olvasó!

Köszönöm, hogy erre jártál :)
Címszavakban így szoktam magam jellemezni:
Mariann, 44 éves, anya, három gyerekkel: két általános iskolás és egy gimnazista muklám van.

2001-ben szereztem diplomát az ELTE-én, eredetileg tanítónéni vagyok. 2020. januárban záróvizsgáztam megint az ELTE-én, ezúttal a BTK Könyvtártudományi tanszéken.
Jelenleg az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (OIK) dolgozom, olvasószolgálatosként. Szakmai blogposztok aloldalon gyűjtöm a Kávészüneten, az OIK blogon megtalálható írásaimat.


A könyves blog ötlete még 2014. nyarán született meg bennem, de magánéleti okokból csak 2015. januárban indítottam el. Eddig három díjat zsebeltem be, több blogger közösség és projekt tagja lettem, köszönet a közreműködésért és a bizalomért mindenkinek.

Műfajilag igen vegyes a felhozatal az oldalon, de mégis inkább a komolyabb témák érdekelnek jobban. Négy nagy részre szoktam bontani az olvasmányaimat, nagyjából 25 %-ban gyerekkönyvet olvasok fel, olvasok el; ugyanilyen arányban veszek kortárs szépirodalmat a kezembe.
Nagyon szerettem a szakkönyveket, ismeretterjesztő műveket, és a negyedik kupac pedig marad az éppen aktuális trendkönyveknek, főleg ha fantasy vagy disztópia a műfajuk.

Az utóbbi pár évben az Athenaeum, Partvonal kiadóknak olvastam a legtöbbet, de köszönöm a támogatást a General Pressnek, a Magvetőnek, a Kossuth kiadónak és a Jaffa kiadónak is.

Jelenleg NEM vállalok recenziókat.

Évenkénti olvasmánylista:

~ 2013
~ 2014
~ 2015
~ 2016
~ 2017
~ 2018
~ 2019
~ 20202008-tól vagyok a tagja a magyar Harry Potter közösségnek, legtöbben így ismertek meg.
Merengős profilomat már nem frissítem, de közel 30 fanfictiont alkottam az elmúlt években
(pontosan 45 irományom van az original történetekkel együtt).

Jelenleg csak ide írok, és bár nem vagyok tagja a Kritika klubnak, HP kihívások tája házán kritikaíróként, zsűritagként pontoztam, véleményeztem 2017-ig.

Szerénytelen személyem a HP ficírói életében, az elmúlt pár évben 7 kihíváson indultam, kettő Merengő Kívánság Üstre írtam, és 2015 végéig 4 kihíváson voltam zsűritag: Weasley kihívás, Szívdobbanás kihívás, Elemek harca kihívás és Nyctophilia kihíváson.Megjegyzések