Rólam

Kedves Olvasó!

Köszönöm, hogy erre jártál :)
Címszavakban így szoktam magam jellemezni:
Mariann, 42 éves, anya, három gyerekkel: 5, 7 és 14 évesek.

2001-ben szereztem diplomát az ELTE-én, tanítónéni vagyok. Másoddiplomázni szintén az ELTE-én fogok, csak már informatikus-könyvtáros szakon, 2016. szeptemberben kezdtem neki az újabb tanulmányaimnak.
2017 szeptember-november hónapokban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) könyvtárában voltam gyakorlaton;
2018 február-április hónapokban az ELTE Egyetemi Könyvtárában teljesítettem a szakmai gyakorlatot.


A blog ötlete még 2014. nyarán született meg bennem, de magánéleti okokból csak 2015. januárban indítottam el. Eddig három díjat zsebeltem be, több blogger közösség és projekt tagja lettem, illetve az első évet hatezer látogatással zártam.
2017. márciusi adat már 40 ezer kattintás felett járt, 2018 áprilisában pedig átlépte a 90 ezret is a látogatók száma - azt hiszem, most már nem muszáj számolgatnom :)

Műfajilag igen vegyes a felhozatal a blogon, de mégis inkább a komolyabb témák érdekelnek jobban. Négy nagy részre szoktam bontani az olvasmányaimat, nagyjából 25 %-ban gyerekkönyvet olvasok fel, olvasok el; ugyanilyen arányban veszek kortárs szépirodalmat a kezembe.
Nagyon szerettem a szakkönyveket, ismeretterjesztő műveket, és a negyedik kupac pedig marad az éppen aktuális trendkönyveknek, főleg ha fantasy vagy disztópia a műfajuk.

2018 májusában, amikor éppen megint frissítem ezt a bemutatkozó szöveget, az Athenaeum kiadónak olvasok a legtöbbet, de köszönöm a támogatást a General Pressnek, a Magvetőnek és a Jaffa kiadónak is.

2008-tól vagyok a tagja a magyar Harry Potter közösségnek, legtöbben így ismertek meg.
Merengős profilomat már nem frissítem, de közel 30 fanfictiont alkottam az elmúlt években ( pontosan 45 irományom van az original történetekkel együtt).
Jelenleg csak ide írok, és bár nem vagyok tagja a Kritika klubnak, HP kihívások tája házán kritikaíróként, zsűritagként pontozok, véleményezek aktívan, a mai napig.

Szerénytelen személyem a HP ficírói életében, az elmúlt pár évben 7 kihíváson indultam, kettő Merengő Kívánság Üstre írtam, és 2015 végéig 4 kihíváson voltam zsűritag: Weasley kihívás, Szívdobbanás kihívás, Elemek harca kihívás és Nyctophilia kihíváson.0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!

About Me

Saját fotó
Könyvtáros, könyvmoly, 3 gyerekes anya.