The Christmas song book tag

Tudom, hogy furcsának tűnik a cím, de valójában karácsonyi könyves book tag ez a lista, amelynek a forrása ez a bejegyzés:
https://fandomsontherun.wordpress.com/2014/12/25/the-christmas-song-book-tag/



1. “You’re a Mean One Mr. Grinch”: Name a villainous character you couldn’t help but love.
(gonosz szereplő, akit szeretsz)
Hát igen, mint az eredeti bejegyzés írója, én is rajongom Bellatrix Lestrange-et, de Dolores Umbridge is nagyszerű gonosz, legalább is a fanfiction író szemszögéből :) Bellától bármilyen fizikai terror hiteles, míg Dolores a politikai intrikákban, szadizmusban erős.
Ha a címben amúgy is szerepel, a Grincset is kedvelem, illetve Hádész a kedvenc Disney gonoszom.


2. “All I Want for Christmas is You”: Which book to you most hope to see under your Christmas tree?
(melyik könyvet látnád szívesen a fa alatt)

Anyukám megkérdezte tőlem, és vagy Nyáry Krisztián új könyvét, a Merész magyarokat szeretném, vagy Amanda Palmer művét, A kérés művészetét.

3. “Rudolph the Red Nosed Reindeer”: Name a character that overcomes major obstacles and learns to believe in themselves.
(karakter, aki megtanult hinni magában míg átélt néhány nehézséget)

Eltekintve örök kedvenc Harry Potter & Draco Malfoy-on túl, nagyon szeretem Csándy Katalint, Szabó Magda Danaida kötetéből, a lassan érés mintapéldánya.

4. “Santa Claus is Coming to Town”: a) Which character do you think would be on the top of the naughty list?
b) Which character do you think would be at the top of the nice list?
(legrosszabb a Mikulás listáján, illetve a legjobb)

Legjobbak az egyszerű lelkű hősök, mint Harry Potter, Frodó vagy épp Samu; a legrosszabbak meg ... nem is tudom, azt hiszem nem mindig a pszichopaták, mint Voldemort, hanem inkább az olyan behízelgő alakok mint a már említett Umbridge, vagy a Disznótor Paulája. (na, ő igazi bomlasztó elem)


5. “Frosty the Snowman”: Which book just melts your heart.
(könyv, amelyiktől elolvadsz)

Ezt egyszer már írtam a molyon, nekem az egyszerű történetek tetszenek, például Lassie hazatér, a Két kicsi hód, a Pál utcai fiúk - ezeket nem lehet elolvasni könny, meghatottság nélkül.


6. “Feliz Navidad”: Choose a book that takes place in a country other than your own.
(könyvek, amik máshol játszódnak, mint ahol élsz)

Vicces módon mindhárom könyv, amit az elmúlt huszonnégy órában olvasgattam: Egerek és emberek USÁ-ban, (Kalifornia, Soledad), Leányregény Romániában (Fekete tenger mellett), Santerra bíboros Rómában.


7. “It’s the Most Wonderful Time of the Year”: Which holiday themed book do you use to spread the Christmas joy?
(karácsonyi könyv, amelyik karácsonyi hangulatba hoz)




Dr. Seuss: How the Grinch Stole Christmas! imádom a kis lüke fejét :)


8. “Sleigh Ride”: Which fictional character would you choose to spend the holidays with (doesn’t have to be a love interest!)
(könyvbéli szereplő, akivel együtt töltenéd az ünnepeket)

Khm, gondolom itt Olaf nem számít, igaz, se Elsa (legalább lenne hó :D), vagy még inkább Anna, a kis dalos-beszédes csajszi. Nos akkor vagy Harry Potter (once a Potterhead, always a Potterhead esete van) vagy esetleg Mia Thermopolis, a neveletlen hercegnő jöhetne. Vele se nagyon unatkoznék, bár Harryt inkább én szekálnám halálra a sok kérdésemmel.
( írónak vagy JKR, vagy néhai Szabó Magda jöhetne hozzám; a rögeszme az fix!)

9. “Baby it’s Cold Outside”: Which book that you didn’t like would you sacrifice to a fire to warm yourself up in the cold?
(melyik könyvet tüzelnéd el, hogy ne fagyj halálra)

Azon kívül, hogy ilyen könyvet nem birtoklok, a könyvpusztítást meg a nácizmussal párosítom, csak olyat, amiből legalább két példányom van itthon, vagy esetleg régi tankönyveket :) azokért nem kár.

10. “Do you hear what I hear”: Which book do you think everyone should read?
(melyik könyv az, amit mindenkinek el kéne olvasnia szerinted)

Anna Frank naplóját, (meglepetés) Harry Pottert :D Szabó Magdától a Szülinapot, Mondjátok meg Zsófikának és az Álarcosbált, Abigélt; a már említett Lassie hazatértet, Gyűrűk urát - az iszonyatos türelemjáték, Cormac McCarthytől bármit, Orwell Állatfarmját és 1984-et, Murakamitól a Kafka a tengerpartont, Aranykoporsót Mórától, Quo vadist Sienkiewicz-től.
Nem tudok egyet választani, ne kelljen választani!




Ez volt az idei 104. bejegyzés, tehát elértem a célomat, és mivel még mindig betegek a gyerekeim, meg olyan nagyon zsúfolt ez az év végi időszak, nem tudom, hogy mikor tudok legközelebb írni.

Kívánok előre is Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést, picit próbáljatok néha ráhangolódni is az ünnepekre legalább egy karácsonyi lemez, egy forró tea, édes sütemény, illatos kávé erejéig :)

Megjegyzések