Vasárnapi Próféta 7.

A Vasárnapi Próféta (vagy késés esetén a Hétvégi Próféta) egy hetente jelentkező rovat, amelyben a heti olvasmányaimat, molyos aktivitásomat és a bloggal kapcsolatos tevékenységeimet osztom meg :) Afféle online napló, számadás és hálarebegés az Ég, valamint az Olvasók, Molytársak és Bloggerek felé. Néha előfordul majd benne egy-két személyes hír is, ezért a heti beszámoló, Vasárnapi Próféta és személyes címkék alatt keressétek.

http://faery-tales-and-nightmares.tumblr.com/post/117824737116


Ez most kétheti beszámoló lesz, bocsánat az eltűnésért, de múlt héten gyerkőceim hazahoztak valami jóféle ovis vírust, ami három napra ágynak döntött, lázasan olvastam ki a Hó, mint hamut. (nem használt a történetnek a 38-38,5 fok :D ) Szokás szerint lekapcsoltam a fészbúkot míg beteg voltam, kaptam is érte hideget-meleget, de nem bántam meg a kikapcsot.
Ezen a héten már dolgoztam, két és fél napot, de elég sokat szenvedtem a gyomrommal, ami egy tojás méretére zsugorodott össze a láz + lázcsillapító kombinációnak köszönhetően. Pénteken már jobban voltam, el is szabadultunk G-vel egy thermálhotelbe, ahonnan nemrég értünk haza. Rám fért a sok alvás, sok evés.


Olvasás tekintetében nagyon jó vagyok, ebben a hónapban már öt könyvet is elolvastam a negyvenes polcomról, 5/12-ön áll a várólista csökkentésem. De a sok olvasás miatt nagyon keveset írtam, és nem ígérhetem, hogy ezen a téren sok javulás várható.

Helyette hozok képeket:



Megmutatom már a szépségeimet, ezek lesznek a névnapi könyveim.
(csak meg ne kérdezzétek, hová fognak elférni!)
Szerintem egész egyforma méret lett a két különböző kiadás, bár a sima aláírásost jobban szeretem, és aki még nem hallott róla, a Jaffa kiadó új külsővel adja ki Szabó Magda regényeit, finoman szólva érthetetlen, hogy a Pilátuson miért egy öreg ember fotója van, mikor annak a hőse egy öregasszony??



Tiszaugaron láttuk ezeket a jópofa szalmabála figurákat :)

Én pedig Berekfürdőn fotóztam le tegnap a könyvtárt, mindenütt csak a lényeget látja meg a könyvmoly:

Jelenleg Murakami Haruki-tól olvasom a Tánc, tánc, tánc-ot, ami egy egzisztencialista regény. Szokás szerint rendkívül elvont eszmei mondanivalót ad Murakami a főhős szájába, de a fejlett kapitalizmus pazarlásáról szóló részek és főleg a kulturális hólapátolás kifejezés nagyon tetszik benne. Az egyetlen hátránya, hogy nagyon lassú a történet, 596 oldal! Nem ez lesz a kedvenc Murakami regényem, de most éppen illik a hangulatomhoz.

Szép hetet, jó olvasást kívánok Nektek is!
Köszönöm szépen, hogy már ennyien követtek a fészbúkon, még akkor is, ha az utóbbi időben nem voltam túl aktív.

Ha tetszett a poszt, kérlek pipáld ki a bejegyzés alatti megfelelő mezőt,
Neked csak egy kattintás, nekem viszont számít minden apró visszajelzés :)
FB-én itt tudsz követni: https://www.facebook.com/lakosztaly
Molyos adatlapom ez: http://moly.hu/tagok/mariann_czenema
Levelet ide írhatsz: bagolybizsu(kukac)gmail(ponty)com


Megjegyzések