Havi blogajánló #1



Egy ideje már töprengtem azon, hogy újra fogok hozni blogcikk és blogajánlókat, hiszen azokat is bőszen olvasom, hozzátartoznak a havi szómennyiségbe, de még inkább időnként jócskán terelik az érdeklődési körömet, havi elfoglaltságaimat :)
Előre szólok:
minden hónapban lesznek könyvvel kapcsolatos és nem könyves linkek is, mert tudjátok: "engem minden érdekel, és mindent tudni akarok!"
Az ajánló sorrendje NEM jelent minőségi sorrendet,
csak éppen így jutottak eszembe a dolgok!



Courtney Carver a bemorewithless.com blog írója, aki a rettegett betegségtől, szklerózis multiplextől szenved. 2010-ben kezdte el online oldalát a Project 333, minimalista öltözködéssel és szemlélettel, stílussal kapcsolatos tanácsadását, amiről részletesen és bőven a mellékelt linken olvashattok.
Az általam kiemelt cikk viszont pont nem a ruhákkal foglalkozik, hanem életmód vezetéssel, azon belül is időgazdálkodással, tervezéssel :)

Merthogy a nélkül nehezen halad előre az ember - mármint célkitűzés és azok nap mint napi megvalósítása nélkül. Nem lövöm le a poént, jó cikk, többször is érdemes átbogarászni, esetleg kiírni belőle, hogy éppen aktuálisan te mit tudsz megvalósítani, adaptálni az életedbe.



2., Varázsszer halogatás ellen – békák, időzítők, figyelem





Via blogját sosem győzöm eleget dicsérni, habár ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül a magyar blogszférában :) Amióta megint a vizsgaidőszak lázában vagyok, egyértelműen a tanulós, időbeosztós, jegyzetelős tippek és inspirációk a nyerők nálam - Via külön gyűjteményt is csinált az oldalán: S.O.S. Vizsgaidőszak.

Ha éppen nem a tanulásról, munkáról, valamilyen sürgős projektről van szó, akkor pedig itt a LINK az összes halogatásról szóló blogposzthoz. Figyelem: állóvizet felkavarók, tanulságosak, igénylik, hogy kilépj a komfortzónádból - mert ott kezdődik a kihívás, a kaland! tudod ugye? :D és sokáig tart elolvasni, megrágni őket. De megéri? Abszolút.






Fenti kép az instagramomról származik, ahol megint vezetem a #100daysofproductivity projektet, azaz igyekszem részeire bontani a tananyagot, már most előre.
Egy hasonló módszert próbált ki Dorothy is, mégpedig a Don't break the chain-t.


Megvallom őszintén: nekem nem ment eddig ez a módszer, viszont nagyon örültem Dorothy posztjának, mert kiderült, hogy egyfelől neki és a hozzászólóinak sem, tehát nem feltétlenül bennem van a hiba :)

Másfelől mellékelt egy linket egy letölthető, kinyomtatható táblázatra, amelyet már beragasztottam a határidőnaplómra - talán most a két módszert együtt vezetve, sokkal-sokkal produktívabb leszek.



Még mindig tanulós, bocsi, kicsit túltengek :D

A listából én a következőket csinálom: a 2 perces szabályt - tehát amit két perc alatt el lehet végezni, azt nem halogatom, pl. a száraz edények elpakolása nem igényel több időt.
Felosztom az időmet - használok 25 perces időbeosztós, tanulós appot, természetesen wifi mentesen a telcsimen; illetve van tanulós zeném is: ez a Lutalica Study Music.
Kilenc féle akusztikus zenestílus szól benne, 25 percenként, ahogy lejár egy tanulási idő, váltogatom őket. Általában a Focus-szal kezdek :)





És végre könyves poszt:
7 things You Never knew about the Brontes -  azaz 7 dolog, amit sosem tudtál a Bronte nővérekről

Ez egy vendégcikk a Book Rioton, ami egy amerikai könyves oldal, naponta átlagban 5 cikkel. Hihetetlenül sok témában írnak, legyen szó csak könyvekről, könyvesboltokról, írókról, mozis/tévés adaptációkról, rajongókról, könyvklubokról - több online klubot is vezetnek; dedikálásokról, vannak nyereményjátékaik, podcastok, vélemények, tippek... és hirtelen nem jut több eszembe, de ennél szélesebb a paletta.
Én múlt hónapban találtam rájuk, időnyerő kéne ahhoz, hogy mindent el tudjak olvasni, amit posztolnak :)



Jó olvasást, szép hétvégét kívánok Nektek! 😉




Megjegyzések