Vasárnapi Próféta 12: Ez történt április első hetében

A Vasárnapi Próféta (vagy késés esetén a Hétvégi Próféta) egy hetente jelentkező rovat, amelyben a heti olvasmányaimat, molyos aktivitásomat és a bloggal kapcsolatos tevékenységeimet osztom meg :) Afféle online napló, számadás és hálarebegés az Ég, valamint az Olvasók, Molytársak és Bloggerek felé. Néha előfordul majd benne egy-két személyes hír is, ezért a heti beszámoló, Vasárnapi Próféta és személyes címkék alatt keressétek.


http://amandaonwriting.tumblr.com/post/39561445089

Hű, na most derül ki, hogy mennyire béna vagyok címadásban :)) Semmi kreatív nem jut eszembe, így elég idétlen lesz a bejegyzés állandó linkje is, holott most már nagyon penge vagyok social media-ból!
Ma reggelre ugyanis befejeztem Klausz Melinda könyvét, A közösségi média nagykönyvét, és úgy döntöttem, hogy kihasználom az alexandra hétvégi postaköltség mentes ajánlatát, tehát Pécsett már csomagolás alatt a kötet, Benyák Zoli Nagy illúziójával karöltve. Ez utóbbival csak nem bírtam ki a Könyvfesztiválig, habár elég sanszos (99%), hogy ott meg beszerzem a Csavargók dalát.
Reménytelen eset vagyok, ha rajongok valaki iránt...

Mi történt még a héten?

Hát a magánélet, leginkább. Éjjel-nappal svédet tanulok, fórumozom a Duolingón, másokat bátorítok, pedig rám is rám férne, hiszen hiába tudok már mondatokat lefordítani, de a múlt héten a melléknevek, mostanin meg a határozószavak tettek padlóra. Nyilván nem véletlen, ha az elsőket nem bírtam megtanulni, akkor a további sem megy, sehogy sem.

Va
llomás: ezen a héten kétszer voltam könyvtárban :D Csütörtö
kön a nagylányommal, neki is hoztunk ki regényeket, meg anyukámnak Anna Gavaldát; ő is elolvasta a 35 kiló reményt, és kíváncsivá tette a történet további olvasásokra. Vettem ki több gyerekpszichológiai kötetet is, illetve vásároltam pár leértékelt regényt.

Áprilisi olvasmánytervek:
  • Fekete István: Zsellérek
  • Jane Austen: Emma
  • Márai Sándor: Az igazi
  • Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes (már elkezdtem) 
  • Az Esti ködök kertje (ez még márciusi közös olvasás vállalás volt, sehogy nem állok vele...)
  •  Margaret Atwood
  • illetve egy fantasy-t kellene elolvasnom a Mini-könyvklub utolsó fordulójára  

Könyvtári száz forintos beszerzések :) a Hery Kókler könyvet lehet, hogy elviszem holnap magammal, mikor fogszabályozásra viszem Fannit


Várható értékelések a blogon:
  • még mindig van tartozásom, egy HP fanfiction, angol ebook
  • Vekery Tamás: Nagy családkönyve
  • Klausz Melinda könyve (azt már elkezdtem írni, holnap hozom!)
  • Ólomerdő értékelés (mini-könyvklubos olvasmányként)
  • Benyák Zoli könyvéről tuti, hogy fangirlködni fogok egy-két bekezdésnyit :D
  • valamint egy VKP poszt jön szerdán 
  • akarok indítani egy új címkét, vélemény néven (ide már van egy-két posztötletem, nem mesélem el előre :D )


    ÉS ezt a filmet már nagyon várjuk, muszáj megmutatnom, nekem már biztos, hogy Chloé (a kövér macska) lesz a kedvencem:

Megjegyzések

  1. A Közösségi média nagy könyvéről nekem is meg kellene már írnom az értékelésem. Szupi kis heted, hogy kétszer is voltál könyvtárban, kíváncsi leszek majd a Hery Kókleről mi lesz a véleményed, én még eddig mindig csak szemezgettem ezekkel a könyvekkel. :)
    Ezt a filmet már mi is nagyon várjuk, az előzetesek azok szuperek, remélem a filmben sem fogunk majd csalódni! :)
    Zsófi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!