Indul a 7. Könyvmoly párbaj!




kép forrása:


Tavalyi évben finoman szólva elbuktam a Könyvmoly párbajt, sem a két 7+7-es listában szereplő összes könyvet nem tudtam elolvasni, de pláne nem lett meg a hét könyv + hét olvasónapló róluk
 :/
Sebaj, idén újrapróbálkozom, kicsit más összetételű listával, és mivel várólista csökkentésbe, meg további könyvklubba nem tervezek belépni, reményeim szerint sikerrel járok.

Jelentkezés menete:

Kétféle listatípusból - ez lehet 7+7 könyves, 11+11 könyves felsorolás; illetve egy Moly menüből lehet választani idén is. Az olvasónapló kinézetével kapcsolatban tudni kell, hogy nem iskolai jellegű bejegyzéseket, hanem AJÁNLÓ-t kell készíteni, valamint szigorú szabályai vannak a képek-szöveg arányának is.
Nem kötelező elem a blog megléte, ugyanúgy emailben is el lehet küldeni a véleményeket!


A pontos szabályokat itt találod:





A lista:
Benyák Zoltán: A nagy illúzió 
Egressy Zoltán: Szarvas a ködben 
Gabriel García Márquez: Száz év magány 
Alan Bennett: A királynő olvas  ✔
Italo Calvino: Ha egy téli éjszakán egy utazó  ✔
Fekete István: Éjfél után ✔
Virág Emília: Boszorkányszelídítő

B lista:
Robert Merle: Védett férfiak 
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai 
Jorge Luis Borges: Bábeli könyvtár 
Gerald Durrell: A halak jelleme  ✔
Kathy Lette: Hogyan öljük meg a férjünket 
Joss Stirling: Lélektársak – Sky 
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs 


Picit csalok, mindkét listával, de ez talán már megszoktátok tőlem :)

Most szinte az összes könyv saját példány, kivéve a három ajánlott könyvtörténeti művet, Calvino, Bennet és Borges köteteket, amelyet vagy már kihoztam a könyvtárból, vagy jövő héten tervezem kihozni őket.
Igaz, hogy még olvasni nem kezdhetek el november 8-ig, de mivel tizedikén zh-át írunk, ez most annyira nem is nagy probléma :) Van mivel elfoglaljam magam, még tanulás közben meg kell írnom egy Harry Potter fanfictiont is, mert jelentkeztem egy kihívásra.

A nagy illúzió és a Szarvas a ködben még könyvfesztiváli szerzemény, míg Fekete művét nyáron egy akcióban vettem. Virág Emília könyvének első részét már olvastam, ÁgiVega sorozatkezdő kötete pedig szégyenszemre immáron két éve várja sorát.
Márquez, Merle, Golden, Durrell és Lette  regényeit könyvtári kiárusításon vettem meg 100-200 forintért.



Természetesen a három ajánlott olvasmánnyal fogok kezdeni novemberben és még a Boszorkányszelídítővel, de hogy mi jön azután, még számomra is rejtély :))
Talán Fekete és Durrell, mert a decemberi karácsonyi díszektől hemzsegő, túlságosan giccses forgatagban jól fog esni kettőjük Természethez ragad, emberibb hangvétele.


"...de a szívében a névtelen ősök élnek, és sugdosnak, hogy pénz, öröm, bánat, mind-mind elmúlnak, elenyésznek, nem teremnek, nem segítenek, nem vigasztalnak, csak a porladt szívek álma, televénye az érték – és csak a föld, csak a föld."



Megjegyzések