{Vigyázz! Kész! Posztolj!}: Sziasztok, Mariann vagyok, kávé- és könyvfüggő :)


Mi ez? A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} egy kéthetente jelentkező blogger kihívás, ahol a résztvevők előre meghatározott, egészen a cikkek megjelenéséig titkos témákról írnak blogjukban. Ha csatlakoznál vagy érdekel a kihívás részletes szabályzata, keresd fel a VKP kihívás összefogó bejegyzését.

Októberben a VKP hónap bloggere kitüntető cím Hannának, a Szelencetitok blog írójának jutott, ő találta ki nekünk ezt a függésről szóló körbe posztot, ami bár csoportos rajongást is keltett, azért többen azt írtuk, hogy fogalmunk sincs, mégis melyik függésünkről adjunk számot.
:)

Nálam végül is a top kettő került be a címbe, holott ennél - khm, khm-, jóval több mániám van.
(Drarry fanfictionok, tea, könyvhalmozás, könyvjelző gyűjtés, moly- és twitterfüggés, amazonról könyvletöltés, aminek a tizedét sem olvasom el, de hát INGYEN volt... csak hogy említsek párat még)



De aztán eszembe ötlött, hogy tulajdonképpen a kávéval úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval, lehet eszpesszó, hosszú, cappucino, fekete, tejes, ízesített, gépi, főzött, porból készült, koffeinmentes
- CSAK legyen :D




Hát nem gyönyörűséges, ínycsiklandozó, kívánatos?
Na, ugye, hogy ugye...

Pláne még jobb, ha passzítani tudom a két mániát, könyvvel a kezemben bekucorodni egy fotelbe vagy elnyújtózni az ágyon, aztán feltöltődni szavak és ízek melegével.

"A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz... mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell."


Csukás István
(forrás)






Szerintem nincs az a könyvmoly, aki nem sóhajtott fenti kép láttán, és ne vágyódna itt eltölteni pár könyvnyi órát..
De kedves leszek, és mutatok még pár szerintem Mennyország szerű helyet:



Igen, a KÖNYVTÁR :)
habár ugyebár én nem ilyen nagyba vágyok majd dolgozni, hanem kisebb, iskolaiban, azért szinte minden könyvtárral, könyvesbolttal kapcsolatos hírre igyekszem odafigyelni,és valami eszméletlenül vonzót látok ebben a képben is.

Kincseket, olyan műveket, amiket már olvastam, és szerettem; olyanokat, amiket nem ismerek, de mások szerettek és a figyelmembe ajánlottak, illetve szívesen odaképzelek a polcok mögé más könyvmolyokat, ahogy éppen új kedvenceiket fedezik fel.
Mert az olvasásban az is nagyszerű élmény, hogy meg tudod osztani a szenvedélyedet, pláne minél nagyobb a szókincsed, tudásod, annál élvezetesebben tudsz érvelni az irányába, hogy más is olvasson.


"A könyvek először nehezen nyíltak ki. Mintha a mondatokat vastag kéreg fedte volna, s ez a kéreg nehezen pattogzott fel. De ahol a kéreg lepattant, ott lüktetett valami, valami titokzatos mélység vagy puha értelem."
Fekete István 
(forrás)

A posztban megjelent képek forrása:


Többiek függéseiről a mellékelt linkeken olvashatsz:



Megjegyzések

  1. Szia!

    Köszönöm, hogy megírtad! :]

    Nos igen, a kávészeretet közös... :]

    VálaszTörlés
  2. Hmm a kávé, az tényleg csodálatos én is szeretem a kávét de függő azért nem vagyok :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!