Havi zárás: ez volt 2018. szeptembere



Megkímélek mindenkit attól, hogy azon sopánkodjak, hogy mennyire hamar, és hová tűnt ez a hónap... de mindenesetre a gyerkőceim négy hét ovi, suli, gimi után vannak, én meg túlestem három szülői értekezleten, egy szakdolgozat tájékoztatáson, első szakdoga konzultáción, plusz pénteken az első egyetemi napon.

Ez utóbbi már bájos, a három oktató eddig ötféle projektet osztott ki, ami december 7-ig hatályos, de még októberben jön majd a tanszékvezető, két tuti minimum követelménnyel, amiből az egyik egy 10 oldalas beadandó.
Közben persze jó lenne, az egész tanszéki tanári kar szerint, ha decemberre, de legkésőbb az első félév végére meglenne a 30 oldalas szakdoga első változata.
Időnyerőt persze nem adnak...

No, de néha nem is az idő a gond, hanem technikai jellegű problémák, hogy X adatbázist csak bent az ELTE gépein lehet használni, bár néhányat el lehet érni távoli hozzáféréssel is a Szabó Ervines kölcsönzőkártyával, de nem mindet.
Azért persze igyekszem, most az a terv, hogy a következő héten megcsinálom az egyik prezentációt meg a blogbejegyzést, amit a másik tanár kért, aztán jöhet a szakdoga írás.
Kíváncsi vagyok, az élet hogy fog beleköpni a terveimbe XDXD



Mindeközben persze nem áll meg a könyves életem, már veszettül lessem az utolsó negyedévre tervezett megjelenéseket,  határozottan viszket a tenyerem. Sajnos a helyzet itthon továbbra sem enyhül, még mindig polcstop van, muszáj vagyok kreatív módon megoldani, hogy azért be tudjon kerülni néhány (5-10) új könyv a házba. 
Sose legyen nagyobb gondom ugyebár. 

Meglepő módon úgy láttam, hogy két jelentősebb szám felé is halad a molyos karrierem, egyfelől mindjárt meglesz 150 olvasmányom 2018-ban, még ha nekem nem is tűnik annyinak. 
Másfelől meg hamarosan elérkezem az összes eddigi olvasmányom tekintetében az 1400.-hoz
:D
Mondtam a nagylányomnak, hogy neki kéne állnom befejezni az Owari No Seraph mangákat, és pikk-pakk meglenne a dolog... 
De nem csalok, nincs teljesítménykényszerem az olvasás terén. Illetve van, de idén nagyon igyekszem kontrollálni magam. Így se mindig sikerül. 


A könyvtár egy kincsesbánya!


Ezeket a könyveket olvastam 2018. szeptemberében:


  1. Daniel Kalder: A pokoli könyvtár
  2. Matt Haig: Miért érdemes életben maradni?
  3. Murakami Haruki: Világvége és a keményre főtt csodaország
  4. Ryan Holiday: The Obstacle Is the Way
  5. Paulo Coelho: Hippi
  6. Agatha Christie: Találkozás a halállal
  7. Lynda Balslev: A Fika kicsiny könyve
  8. Göran Everdahl: Lagom
  9. Kevin Horsley: Unlimited Memory
  10. Walt Disney – Az Oroszlánkirály
  11. Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
  12. Sarah Andersen: Macskapásztor
  13. Catherine Price: Digitális detox
  14. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
  15. Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez


Offline olvasónaplóm szerint ebből 6 kindle e-könyv volt, míg 9 hagyományos kötet. Az Oroszlánkirályt ti is ismerhetitek, ezt lehetett most 99 forintért megvenni az újságosoknál. 

A kis herceg pedig Poket zsebkönyv, nálam az első ilyen kiadvány. Szép, színes, tényleg mobilnyi méret, és ami érdekes még benne, hogy új fordítás. Néha meghökkentően más, mint a régi, Rónay György munkája. Példának okáért az ikonikus: Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.  Az új változatban: Jól csak a szívével lát az ember. A lényeg a szemnek láthatatlan. 

Kicsi különbség, de érezhető, meglepetést keltő olvasás közben. 

Új szerzemények a hónapban, köszönöm Jaffa kiadó!

A fenti négy könyvből már kettőt elolvastam, a Lagomot és a Fikát, ez utóbbi a kávészünet svéd neve.
A könyvtáriak közül a harmadát már végigbogarásztam a Harry Potter kiállítás könyvnek, ebből nyilván lesz majd blogbejegyzés is ;)


Sok jó olvasmányélményt, mesés októbert kívánok Nektek!

Megjegyzések

  1. Mindig csodálom, hogy a családod és a tanulmányaid mellett is ennyi időd jut az olvasásra és a blogra! 150 könyv elképesztően sok! Én nyögve se vagyok még 50-nél sem, és tengernyi az időm hozzád képest valószínűleg, csak nem tudom eléggé kihasználni, plusz engem mindig elcsábít a net, lógok rajta, kommentelgetek, elszöszölök a bejegyzésekkel fb-kal... :S Olvasni is lassan olvasok.

    A kis hercegnél pont a fordítás riaszt... és látom nálad, hogy a híres idézetet is megváltoztatták, hát ennek nem örülök. Még gondolkodom, hogy beszerezzem-e, vagy hagyjam.

    Hajrá a sok feladathoz, beadandóhoz és szakdogához! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kökszi, de azért nekem jó dolgom van, csak a háztartás + 3 gyerek + egyetem kombó van, nincs mellette munkám :D
      Valamint idén hiába olvastam relatíve sokat, kevés a maradandó élmény. Nem mindig a mennyiség számít.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!