Csütörtöki alkotóvágy #9: Jobb pénteken, mint sosem ;)

Túl vagyok az első teljes munkahéten, amikor jó és rossz dolgok is estek meg velem. A jó az, hogy csak kisebb hibáim voltak eddig; a rossz, hogy sok betegséggel indult az egész. A kisfiam elkapott egy hányás-hasmenés vírust, oly sikeresen, hogy holnap szőnyeget pucolhatok, szombati programként. Kisebbik lánykám is szenved a gyomrával, míg anyukám ma délutánra lázasodott be :(
Remélem, hogy Murphy hamar kiszeret belőlünk...




Pozitív hír, hogy tudtam olvasni a héten!
(És leadtam a Kritika klubos táblázatomat is, tehát belefért az életembe egy vállalt kötelezettség, ami elég kedves lett a szívemnek.)
Gerald Durrell Korfu trilógiája, Családom és egyéb állatfajtákMadarak, vadak, rokonok és Istenek kertje már tavaly óta várólistán voltak, mégpedig azzal a fájdalmas tudattal, hogy a Családom és egyéb állatfajták kötet szőrén szálán eltűnt a házunkból. A nagylányom osztályfőnöke viszont említette, hogy ez a regény kötelező olvasmány lesz hatodikban, így húsvétkor kapva kaptam az alkalmon, és kikölcsönöztem a könyvtárból.
Valami eszelősen bűbájos kötet már az első is, de én talán egy csöppet jobban szerettem a másodikat, a Madarak, vadakat, mert Gerry bátyja, Larry humora még szarkasztikusabb. Igazi angol humorral van átitatva a múltidéző történet, amit csak megkoronáz a számtalan állatról, Korfu szigetéről és a lakóiról szóló anekdotákkal Durrell. Megunhatatlan :D pláne a csigák nemi életét taglaló rész, meg amikor akció van a családdal. Larry és Leslie reakciói ötödik olvasásra is röhögőgörcsöt okoznak. 


„Donald, ne csinálj marhaságot – mondta Larry elkeseredve. – Gyere fel onnan. Ha beleesel a vízbe, megfulladsz. Nem mintha érted aggódnék, de beszennyezed az egész vízkészletünket.”

"A nappali ajtaja felpattant, és megjelent Leslie, a hóna alatt a vadászpuskájával, de egyébként anyaszült meztelenül. 
– Mi az isten haragja ez itt? – kérdezte gorombán. 
– Leslie, légy szíves, vegyél fel valamit – mondta Margo. – Larry barátai vannak itt. 
– Uramisten – mondta Leslie rémülten – Már megint?!"

"– Milyen férfias jelenség – mondta mama, mikor bementünk. – Ma nem teremnek ilyen férfiak. 
– Ezt neki is meg kellett volna mondanod – jegyezte meg Larry, elnyújtózva a díványon, és kezébe véve egy könyvet. – Nincs, aminek a melegek jobban örülnének, mint ha a férfiasságukat dicsérik."

És még egy gyöngyszem, a Családom és egyéb állatfajtákból:
"– Úgy érzem, nagyon rosszindulatú vagy iránta, pedig te sem dicsekedhetsz a szépségeddel. Végtére a szépség csak látszat, és mielőtt mást megdobnál kővel, lásd meg a gerendát a saját szemedben – mondta Margo diadalmasan.
Larry bosszankodva nézett rá.
– Ez közmondás akar lenni, vagy valami idézet az építők lapjából?
– Azt hiszem, azt akarta mondani, hogy ki mint vet, úgy arat – mondta Leslie."



Colin Thompson - The Bizarre Bookshop című képét csak a szépsége miatt linkeltem ide, habár jó tudni, hogy létezik ilyen gyönyörűséges kirakó, akár ajándéknak is kitűnő lenne.
Mint ahogy nagyszerű, fenomenális meglepetés volt az ma, mikor megláttam, hogy Jo anyánk befejezte a harmadik Cormoran Strike történetét, ami 
'Career of Evil' címen fog megjelenni ősszel angolul. Az meg aztán pláne, hogy vannak még további ötletei, újabb könyvekhez :))
Jó volt az örömhírt megosztani, mind a molyon, mind a Lumoson :D
Hamarosan én is jövök új írással, ígérem. Addig is Jó hétvégét Nektek, én a Kódjátszmával töltöm. 

Megjegyzések

  1. Kedves Mariann!
    Örömmel vettem, hogy szavaztál a blogomon a Mini-könyvklub olvasmányaira, de csak akkor tudom figyelembe venni az összesítésnél, ha jelentkezel is a klubba. Ha érdekel a dolog, kérlek olvasd el alaposan a kiírást (ha eddig még nem tetted meg), és ha jelentkezni szeretnél, azt a kiírás alatt hozzászólásban tudod megtenni.
    Üdv,
    Vegazus

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!