{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Téli filmek



Szilvi kitalálta idén a VKP Blogmas-t, vagyis hogy együtt készüljünk az adventi időszakban. Az előző két témát - Téli kiegészítők, amik nélkül nem tudok élni és Karácsonyi mixtape - nem éreztem közel magamhoz, ki is hagytam őket, de most rájöttem, hogy kell ide a blogra egy kis karácsonyi feeling, tehát jöjjenek a kedvenc téli filmjeim.

Mivel én nem nézek sokat tévét, se sorozatot, se mozit, valahogy minden évben elhatározom, hogy na most idén, hetente legalább egy filmet online megnézek... aztán persze elmarad a dolog. Az én kedvenceim ezért régi, mára már klasszikussá vált filmek lesznek és valószínűleg mindenki számára ismerősök.



I., GRINCS - vagyis Hogyan lopta el a Grincs a Karácsonyt? 💕




Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

Főszereplő a csodás Jim Carrey, a film Dr. Seuss gyerekkönyvéből készült. 


II., Mi a manó? 🐧







Az árva Buddy (Will Ferrer) az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával és mit sem sejt létezéséről. A találkozás fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.

További híresebb szereplő még Zoey Deschanel, december 25-én adja az RTL Klub, 16.05-től :))


III., Minyonok 😜





A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak.
Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt? a kipusztulástól.

Tavaly ezt kapta a fiam, szerintem csak karácsony és szilveszter között tucatszor sikerült megnéznünk a filmet :D én bírom a kis lükéket, és isteni, hogy mennyi amerikai sztár adta a hangját a karaktereknek - a főgonosz ugyebár Sandra Bullock.


IV., Öt legenda 💖



A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak már elege van ebből, és abból, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda.

Vannak filmek, amik borzalmasan mozgatják a fantáziámat, de valahogy, amikor a gyerkőceim nézik őket, én el vagyok foglalva, legalább a mosással, teregetéssel, de még inkább a főzéssel. Ezt a filmet már látták vagy kétszer, háromszor, míg én csak részleteket belőle... holott Dér Jankó karaktere szerintem minden fantasy rajongónak tetszik.
No, majd idén, jobban igyekszem..

V., A szerelem hálójában - /You've Got Mail/


Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre. 

Eredetileg ez egy magyar nyelvű színdarab, Illatszertár, amit 1937-ben írt Miklós László és a Pesti színházban volt a premierje :) 
A filmváltozat mint Büszkeség és balítélet feldolgozásként híresült el, évekig hajkurásztam a dvd-ét, mire megszereztem. 



Végül jönnek a még ismertebb filmek:


⛄ Frozen - Jégvarázs <3 Olaf 



illetve, ugye nem gondoltátok, hogy kihagyom a kedvenc HP sztárjaimat? :D


💕 IGAZÁBÓL SZERELEM - Love Actually 💕 a legeslegkedvencebb ;)


Többiek kedvenceit itt leshetik meg: 

Megjegyzések

  1. Van egy régi Illatszertáros film is James Stewart-tal meg volt egy tévéjáték Benedek Miklóssal és mind a kettő nagyon cuki, érdemes felkutatni :)
    És én mindenkinek ajánlom a Karácsony Artúrt, nekünk az a nagy kedvencünk karácsonykor :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!