Motiváció változtatás: 77 tipp a siker érdekében

Újabb ebook értékelés jön, angolul olvastam egy nagyon helyes self-help, azaz önsegítő könyvet, ami azonnali segítséget akar nyújtani, ha az olvasója elakadt az éltében :) Nekem pont kapóra jött a betegségem után egy pozitív szemléletű könyvecskét olvasni, amiből most tíz pontot fogok bemutatni.



1., Have a vision board!
Legyen egy motivációs táblád - magyarul körülbelül így lehet lefordítani ezt a tablót, ami a számodra fontos célokat, idézeteket, sikert jelentő dolgokat jeleníti meg. Képek, versek napi látványa sokat tud lendíteni azon, hogy az elérendő célokra fókuszálhassunk, és hamarabb is elérjük őket.
A tábla amúgy lehet bármi: rendes parafa, mágnes, egyszerű kartonlap, vagy akár csak egy szekrényajtó is, a lényeg azon van, hogy szem előtt legyen!
Itt pár kép a tumblr-ról:
https://www.tumblr.com/tagged/motivation-board
Illetve itt egy link Via blogjából, szómotivációs vision board készítésére:
http://www.urban-eve.hu/2015/03/15/szomontazs-inspiracio-motivacio-kreativ-onkifejezes/

2., Remember that God's delays are not God's denials
Ez volt az egyik kedvencem, emlékezz arra, hogy Isten késlekedése még nem egyenlő azzal, hogy lemondott volna rólad. Kicsit költőien fogalmaztam meg a lényeget, de azt hiszem megbocsátható.
A szerző azt javasolja, hogy ha nem hiszel Istenben, akkor itt alkalmazd az Univerzum, vagy bármilyen másik felsőbb erő, hatalom nevét.
Always remember: just because things are taking time, it doesn't mean they won't happen - Emlékezz arra, hogy a dolgok időbe telnek mire sikerülnek, de ez nem azt jelenti, hogy nem fognak megtörténni. Azt hiszem ez egy roppant hasznos tanács, manapság a social media, és egyáltalán a médiumok hatására hajlamosak hinni abban, hogy az úgynevezett SIKER egyik pillanatról a másikra lecsap az ember életébe, és rögvest pénzt, boldogságot hoz el.
De ez a téma rögtön hozza magával a kérdést is, kinek mit jelent a siker szó? Pénzt, hatalmat, biztonságot, párkapcsolatot, otthont, karriert, gyereket, ismertséget? És vajon ha a siker, pénz, ismertség annyira jó dolog, miért szokott évente legalább egy híresség lenni, aki öngyilkos lesz?

3., Always start a day with an act of power.
Kezdj minden napot egy erőfeszítést igénylő tett végrehajtásával - itt az ágyalást írja, mint klasszikus lazulós tünetet. Érdekes módon van benne igazság, én is rászoktam, hogy nemcsak elrendezem a takarót, párnákat, hanem felterítek egy ágytakarót is. Azonnali változást okoz a hálóban, rend kinézetét adja.


4., Use the right music - Használd a megfelelő zenét.


5., Have measurable targets -
Legyenek mérhetőek az eredmények.
Ehhez kapcsolódik egy másik mondás: Eat an elephant bit by bit - egyél egy elefántot apránként :)
A vicces megfogalmazás elég komoly dolgot takar, ha céljaid vannak, bontsd le őket kisebb egységekre és fogalmazd meg pontosan, hogy mit is szeretnél pontosan. Például, ha fogyni szeretnél, pontosítsd magadban, hogy mégis hány kilót, mennyi idő alatt szeretnéd ezt elérni, és hogyan fogod megtartani a súlyt. A legtöbb projekt időigényes, és egyben rettentő soknak tűnik, de ha részegységekre bontod, akkor könnyebben boldogulsz vele.
Nyelvet tanulni is úgy lehet, hogy minden hónapban másik igeidőre koncentrál az ember, nem egyszerre tanulja, gyakorolja az összest.


7-8-9.
Exercise- get outside - get sunshine and air

Vagyis sportolj, mozdulj ki és éljen a napsütés+levegő :) Azonnali felüdülést adó tippek.
Ide sorolható még a meditáció is, illetve hogy beszélgess egy családtaggal, baráttal, vidd el sétálni a kutyádat.
A kikapcsolódás, a rutintól eltérés segíti lenyugtatni a lelket, testet, ellazítja a szellemet, utánna könnyebben megy a munka.


10., Invest in your interest- Fektess bele az érdeklődési körödbe.
Szeretem ezt a tanácsot, mert egyfelől ha én belefektetek egy rakat könyvbe, az olyan, mintha megajándékoznám magam, de az a tanács is klassz, hogy jutalmazd meg önmagad, mutasd meg, hogy értékeled önmagadat. Néha elég egy szelet csoki is, csak úgy, vagy egy kávé, süti, a váratlanság adja az élet apró örömeit.


Nem tudom megváltoztatni a tegnapot, de meg tudom a mai napot :)
Link a könyvhöz:
http://www.amazon.com/Motivation-Switch-Motivated-Procrastination-Achieve-ebook/dp/B00X97LH4E/ref=asap_bc?ie=UTF8

Ingyenes, nem bonyolult nyelvezetű, jó szívvel ajánlom!

Megjegyzések