Újdonságok Harry Potter háza tájáról

Bár már nem vagyok teljesen aktív a HP fandomban, azért az elmúlt két napban számos hírt olvastam twitteren, amit itt is szívesen megosztok :)



JO múlt héten említette, hogy ő már látta a Legendás állatok könyvből forgatott filmet: 
"You know what rounds off a great day? A private screening of "forrás ), viszont az összes rajongót felkészületlenül fogadta a jó hír, hogy kiadják a forgatókönyvet, amit szerencsére szintén kedvencünk jegyez.

A hír tegnap délután robbant be a twitter és fészbúk oldalakra, először a Pottermore jelentette be, majd továbbvitte gyorsan a Mugglenet és minden rajongói oldal. Természetesen fenn van a moly HP zónájában is , a magyar Lumosra meg adtam a tippet Daisy-nek :)



Közben a Palace Theatre-ben, Londonban egyre jobban készülődnek a #CursedChild premierre, mint ismeretes ez a színdarab Harry Potter fiának, Albusnak szemszögéből íródott.
Meglehetősen sok vitát gerjesztett tavaly a hír, hogy nem JKR írt egy színpadi változatot, egy nyolcadik könyvként reklámozott, 18 évvel későbbi történetet, hanem kiadta a lehetőséget a kezéből.

Én nem fogok addig véleményt mondani, míg kezembe nem kaparintom mindkét kötetet, amit karácsonyra tervezek :)






És még mindig könyv, és újra JKR :) sajnos a Gabo nem tudta megjelentetni a Könyvfesztiválra az álnéven írt #CormoranStrike harmadik részt, ellenben április 25-én Jo elárulta egy tweetben, hogy MÁR írja a negyedik kötetet :
"The fourth Strike is already underway."
:)
Halványan rémlik olyasmi is, mintha már szó lett volna arról, hogy összesen hány kötetet tervez, de sajnos azt a csiripet most sehol sem találom, álhírt meg nem szeretnék linkelni. 







Végül az utolsó kis szösszenet inkább szórakoztató, mintsem komoly információ :)
A Funko bejelentette, hogy júliusban - gondolom Harry És JO közös szülinapjára - új termék kerül a boltokba, Harry Potter Mystery Minis néven.

Bevallom őszintén, nem nagyon lepett meg, hogy huszonnégy óra alatt 55 kedvencelést kapott a mellékelt képem a molyon, nekem is nagyon-nagyon tetszenek ezek a kis műanyag bigyók.
Az első szériában azonban, ugyanúgy, mint a HP pop figurák esetében még nincs Piton, Neville, Luna és Weasley ikrek, ők majd később kerülnek kiadásra.

Ami engem viszont izgatna, mint probléma, hogy vajon mekkorák ezek a kis figurák, pláne az eredeti HP popokhoz képest??
Mert ugyebár, ha nagyon kicsik - kb akkorák, mint egy kinder tojás figura - akkor az a méret nem túl magyar pénztárca barát.
Akkor már inkább majd rendelek egy Lunát karácsonyra :D
(pláne mivel zsákbamacska szerűek ezek a kis Mystery Mini Blind box-ok, nem árt az óvatosság)




http://funko.com/products/pop-movies-harry-potter-luna-lovegood



A blogbejegyzéshez, és friss Harry Potter hírekhez a következő oldalakat követem:






Megjegyzések