Rapid könyves tag



2016 utolsó, 195. blogbejegyzése két okból lett ez a book tag: egyfelől szeretem a könyves kérdezz-felelek játékot; másfelől meg nagyszerű képeket találtam hozzá a tumblren :)
A posztot eredetileg Teklánál láttam, de nála is hozott anyag volt.

Ebook vagy fizikai példány?
Könyvtári :D
Viccen kívül, most már a 400 darab felett erősen gondolkodom a példányszám csökkentésen, de egyelőre fizikai példányok. Ugyan van a Kindle, de azon meg inkább angolul olvasok, vagy klasszikus irodalmat, amit a Mek-ről töltöttem le.


Puhatáblás vagy keménytáblás?
Kemény, for ever!
Nálam a könyv befektetés, imádom, ha egy-egy művet láthatóan többen is elolvastunk a családból, pláne, ha tudom, hogy egy-két generációval előttem élők is szerették az adott művet, az rengeteget ad hozzá a saját olvasásélményemhez. Nem véletlenül vettem meg én sem 6000-6500 forintos darabárakon a Harry Potter angol sorozatot, majd mindegyik gyerekem kezébe belenyomom, és csak a keményfedél bír ki 10-20-30 olvasást.





Online vagy könyvesbolti vásárlás?

Online, mert alap a 15-20 %-os kedvezmény.


Trilógiák vagy Sorozatok?
Egyik sem? :/ bár ha az olvasásaimat nézem, akkor még inkább sorozat, mint trilógia, de alapvetően nem a hosszúság számít, ha valamit jól megírtak.


Hősök vagy Rosszfiúk?
Együtt a kettő egy ágyban :D 😈 😅
Bocsika, egyfelől: I'm sorry but I'm not sorry :P és kihagyhatatlan labda volt.


Egy könyv, amit mindenkivel elolvastatnál?
Ó, most a Stoner a mániám, az a könyv annyira lassú, olyan egyszerű és annyira nagyszerű 💕




Ajánlj egy alulértékelt könyvet!
Alulértékelt szerzők is érnek vajon? Mindenesetre nekem most jól esnek Böjte Csaba füveskönyvei, egyik külsőleg is szebb, mint a másik, de a gondolatai is felemelőek.
Amúgy alulértékelt műfaj a molyon, meg mindenhol a drámák, versek, színdarabok.


Az utolsó könyv, amit befejeztél?
Mire ez a poszt sorra kerül, ez lesz:



Az utolsó könyv, amit megvettél?
Azok karácsonyi ajándékok voltak, három Robert Ludlum könyv a férjemnek és két Böjte Csaba kötet anyukámnak.

A legfurcsább dolog, amit valaha használtál könyvjelzőnek?
Ezt nem merném leírni, hátha valaha a könyvtártan tanárnőm erre olvas :)


Használt könyvek: Igen vagy nem?
50 %-ban jót tudok mondani, és félig szidnom is kell; volt már olyan antikváriumi példány, ami fél év után is doh szagot árasztott és végül a szelektív kukában kötött ki :((
Alapjában azonban igen, végletekig griffendélesen bizakodó vagyok.


Top 3 kedvenc műfaj?
Szépirodalom - ebből klasszikus, kortárs egyaránt; fantasy és disztópia.


Kölcsönzés vagy vásárlás?
Kölcsön. Jelenleg három könyvtárban garázdálkodom, de sajnos tervezem a KSH-át is, negyediknek. Csak azt veszem meg: amit olvastam, és nagyon tetszik; nagyon olcsó (100-200 Ft); illetve sorozat része, kedvenc szerzőmtől van. Ez utóbbi esetben írtam már, hogy a söralátétet is megvenném, Szabó Magda, Fekete István, Agatha Christie vagy J K Rowling nevével.


Karakterek vagy cselekmény?
Jaj, mindkettő, muszáj beleszeretnem egy szereplőbe, de nem bírom a logikátlanságot sem - pedig én mennyit szoktam írni a ficeimben, ohlálá!

Hosszú vagy rövid könyvek?
Mindegy.




Hosszú vagy rövid fejezetek?
Hosszú, vagy közepes. Engem megőrjítenek a 2-4-6 oldalas amcsi stílusú fejezetek, amik a young adult könyvekben divatosak ><


Nevezd meg az első három könyvet, ami eszedbe jut!
Weöres Sándor: A teljesség felé (az abszolút kedvenc); Könyvtárosok kézikönyve 3. rész (ezt viszem magammal szilveszterezni, mert még van belőle száz oldalam) és A Sárga Téglás háború  (újévi könyv lesz).

Könyvek, amik megnevetettnek vagy megsiratnak?
Mindkettő jöhet, hol ez, hol az, helyzetfüggő. Egyébiránt nevetésre vagyok hajlamos, ritkán bőgök, de akkor meg tutira többedik olvasásnál is.

A mi világunk vagy kitalált világok?
Rowlingé leginkább, ha már :D  Ha választhatnék, akkor söpörnék a HP világba, de ez is könyv-, történet- és írófüggő, amennyiben jól megírt a könyv, maradok szívesen két lábbal a földön.

Hangoskönyvek: Igen vagy nem?
Még nem, nem érzek még rá késztetést, de nem zárom ki a lehetőségét sem.

Ítélsz könyvet borító alapján?

  

Amíg ilyen borítók lesznek, naná! Egyik azért gáz, mert primitívnek nézi az olvasót, másik meg design tekintetében okoz sikítófrászt a rajongók lelkében.
Brr, tudom, hogy kell a a negatív példa is, no de ennyire???


Könyvből film vagy könyvből sorozat?
Semelyik, nem érdekelnek a filmek, bocsi. Nagyjából egy kézen meg tudom számolni, hogy mit néztem meg a moziban, amit előtte el is olvastam. (HP, A marsi és Hobbit)


Egy film vagy egy sorozat, amit jobban szeretsz a könyvnél?
Csak a gyerekeimet szeretem jobban a könyveknél :P


Sorozatok vagy egykötetesek?
Egykék, még akkor is, ha 2016-ban megvolt a HP újraolvasás.



Ez volt az idei utolsó, 195.poszt. Szeretném megköszöni az egész éves figyelmeteket, és BÚÉK előre is! :)  Mi jelenleg a Mátrában vagyunk, majd teszek fel képet instagramra, ha lesz net. 
😚

Megjegyzések

  1. "Együtt a kettő egy ágyban" - hömmmmmmm, mire gondolhatsz??? :'D Hanem a HP-t önmagában is bajosan számolod meg egy kézen. Hacsak nem vagy vmi alien. o.O (Najó, bocsi, tudod, h muszáj kötekednem, meg amúgyis kihagyhatatlan labda volt. :3)
    Egyébként köszi, ezen most jókat kacagtam - szükségem volt rá. ♥

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!