Mit hallgatok jövés-menés közben? – podcast ajánló #2

Forrás







Podcast ajánlóm következő részét az Urban.eve blog, vagyis Farkas Lívia által üzemeltetett két podcasttal fogom kezdeni, azért mert 1. bombajók, mind mondanivalót, mint hangminőséget tekintve, 2. mert mindig pont olyan aktuálisak, mintha Via messziről a hallgatók fejébe látna.

A Lecsó podcast minden adása egy-egy gyöngyszem, de kiemelten nagyon klassz volt a környezetvédelemről szóló egy órás gigarész, Carpe Diem, azaz miért ne a mának élj? epizód, illetve a legutóbbi, ami a pénzről szólt.
Ami nagyon szívderítő, az a tény, hogy minden adásnak a teljes szövege is szerepel a podcastok alatt, plusz egy csomó-csomó link, ami továbbvihet téged a blogon található régebbi, de a témákhoz kapcsolódó bejegyzésekhez.

https://www.kikoltoztunk.hu/


Via másik oltári jó podcastja a férjével, Ádámmal közös Kiköltöztünk podcast, amiben főleg az ő angliai kalandjaikról esik szó, de anno csináltak egy Brexit adást is, még a kiválási hercehurca kellős közepén, amelyben nagyon sok szó esett a politikáról, gazdaságról első kézből - tehát nagyszerűen át lehetett látni pont azokat az apróságokat, amik a hírekből kimaradnak.


https://nokazuton.hu/

Én bevallom töredelmesen, nem bírom a lifestyle blogokat, nekem mindig MUSZÁJ tanulnom még szórakozás közben is, így talán nem meglepő, hogy egy olyan női podcastot hozok, ami alapvetően pont fejlődésbarát, rengeteg kérdést felvet, és sokat lehet tanulni a hallgatása közben.
A Nők az úton csatorna egyik tagja, Szlafkai Éva a Szikrablog  (Szikra magazin, 365letszikra) írója, rendszeresen ír ajánlókat a HVG Kiadó könyveiről, amiket én is roppant lelkesen fogyasztok. Csorba Anita pedig az Inspirációk blog alapítója, tehát ha van két hozzám hasonló korú nő, akiktől lelkesen lehet fogadni mindenféle tanácsot, nahát Anita és Éva pont azok!

Annál is inkább, mert a héten már kétszer meghallgattam szintén kedvencemmel készült beszélgetéseiket, az Ott Annával szóló rész a tegnapi napomat hatotta át. Anna a Hadik művészeti vezetője, a Margó Extra irodalmi programsorozat szerkesztője, és természetesen ikon a könyves instagram bloggerek között.
Szintén instagram szakértő Berkes-Bognár Nikolett, a Socialight vezetője, akinek az insta postjaiból is rengeteget lehet tanulni, azt tudom mondani egy év követés után, de a vele szóló podcast rész (Közösségi életünk és szokásaink) mégis tartalmazott új információkat, átgondolni való apróságokat.


https://www.goodlifeproject.com/podcast/

Végül ma egy amerikai podcastot fogok ajánlani, mégpedig azért, mert telis tele van kedvenc amcsi íróimmal szóló interjúkkal :)
Van Ryan Holiday, Elizabeth Gilbert, Brene Brown és Tim Ferris epizód is, és bár ezek a részek biztosan újrahallgatósak már csak a megértés miatt is, de óriási élmény a favorizált alkotókat eredetiben hallgatni.

Mára ennyi volt, köszi az eddigi kommenteket, még bátran írjatok Ti is új műsorokat! :))

Megjegyzések