Júniusi mottó és nyári olvasmánylista

Figyelem, figyelem
A nagy medence mellett egy kis medencét találtak
Jogos tulajdonosa átveheti a hangosbemondónál

Hot-dog, a kávé, a sült limonádé
Hot-dog, a kávé, a sült limonádé
Hot-dog, a kávé, a sült limonádé
Mindent megveszünk

Hot-dog, a kávé, a sült limonádé
Hot-dog, a kávé, a sült limonádé
Hot-dog, a kávé, a sült limonádé
Mindent megveszünk

Itt a strandidő végre, itt a nyár
Most figyelj itt van, itt a nyár
Szombaton délre, itt a nyár
Ez nekünk jár...

http://redmp3.me/20726869/pa-do-do-itt-van-a-nyar.html



Mellékelt képen a csillagfürt nevű virág látható, ami júniusban szemet gyönyörködtetően virágzik jó néhány kertben, ha nem felejtették tavasszal elvetni a magját :)


Mi már lassan számolunk visszafelé, hogy hány nap van az iskolából, oviból, nekem a szabadságig. A nagylány ötödikes osztályával megnyerte a suliban a könyvtári olvasós versenyt, messze lepipáltak mindenkit a mennyiségükkel - ugyebár itt jött be Viki néni ötlete az öt kötelező olvasmánnyal. Még a Pál utcai fiúkon fognak kicsit szenvedni, de azon muszáj, mert a jövő évi felvételi anyagát képezi. Én most nem fogok elkezdeni azon moralizálni, hogy miket, mikor kéne olvasni, mert a liberális világképemmel nem igazán fér össze, hogy rákényszerítem a gyereket a kötelező olvasmányra, míg én a felnőtt a tévét bámulom... legalábbis elég sok családban így néz ki a dolog. Példamutatás nélkül nem igazán lehet kamasz gyereket nevelni, ez a mindennapi tapasztalatom.

http://weheartit.com/entry/group/838815

A molyon nekikezdünk a következő negyedéves olvasmánylistás kihívásnak itt: 
"Leegyszerűsítve az a feladatod, hogy olvass el 10 könyvet nyáron, lehetőleg a „kívánságlistádról”. Mármint nem a molyosról, hanem arról, amit itt leadsz.
A feladatotok megint csak az lenne, hogy válasszatok ki 10 könyvet, melyeket majd el szeretnétek olvasni nyáron, és miután kész vagytok, linkeljétek be az olvasási linkeket, majd ha ez megvan, megy a zöld. DE ha valamilyen okból kifolyólag nem sikerülne mind a tíz kiválasztott könyvet elolvasnod, az se baj, akkor megengedett, hogy kettő más olvasást linkeljetek a kettő listás helyett, de minimum 8 listás könyvnek meg kell lennie.
FIGYELEM! Csak olyan könyvekkel jelentkezhettek, amiket a lista leadása után kezdtek el olvasni. A listátok leadására június 21-ig van időtök, eddig tudtok a listátokon módosítani, viszont a módosított könyveid is csak olyanok lehetnek, amiket a módosítás után kezdtek el olvasni. Az olvasások (legkorábban) június 1-től érnek."

Az én tízes listám álljon itt is: 
  • Bret Easton Ellis: Amerikai psycho 
  • Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér 
  • Joanne Harris: Csokoládécipő 
  • Joanne Harris: Csokoládés barack 
  • Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt 
  • Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók 
  • Markus Zusak: A könyvtolvaj 
  • Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk 
  • On Sai: Lucy 
  • Szobotka Tibor: Megbízható úriember 

Ebből a Pál utcai adott, Ahern könyve a Mini-könyvklubhoz kell, az Amerikai psycho és a Százéves ember még tavaly nyári Lumos book-clubos elmaradásom, Harris könyvei és a Könyvtolvaj pedig az éves várólista csökkentős polcomról valók :)
Ez utóbbi mindig nehéz, mérlegelős feladat, megadni előre 12 várólistás könyvet + alternatív 12-es listát, mert itt MUSZÁJ teljesíteni, vagy csak engem hajt valami belső kényszer :P
Meg azt a négyszáz (400 igen) másik molyt, aki jelentkezett. Egyébiránt azt nem igazán értem, hogyan sikerült, de az alternatív várólistám mérföldekkel nehezebb, mint a sima... vajon mi járt a fejemben decemberben, amikor megalkottam???

Mindegy, holnaptól hivatalosan nyár lesz, kiírtam a kerületi könyvtárak nyitva tartását, és még mindig nagyon jó ez a Pa-dö-dö dal ;)
(off: beütemeztem ezt a posztot, remélem működni fog...)


Megjegyzések