Hétvégi Próféta 14 : Könyvfesztivál 2016.

A Vasárnapi Próféta (vagy késés esetén a Hétvégi Próféta) egy hetente jelentkező rovat, amelyben a heti olvasmányaimat, molyos aktivitásomat és a bloggal kapcsolatos tevékenységeimet osztom meg :)
Afféle online napló, számadás és hálarebegés az Ég, valamint az Olvasók, Molytársak és Bloggerek felé. Néha előfordul majd benne egy-két személyes hír is, ezért a heti beszámoló, Vasárnapi Próféta és személyes címkék alatt keressétek.





Ismét eltelt egy év, Fanni nagylányom már rutinosan izgult azon, hogy ki tudunk-e menni, ezúttal harmadszorra. A múlt hét elején még úgy nézett ki a dolog, hogy csak Könyvhét lesz a programunk, de aztán akként döntöttem, hogy egyszer élünk, akkor meg érdemes kiélvezni a dolgot :D

Szerzeményeim:


  •  Dr. Seuss: Kalapos Macska (Kolibri)
  •  Szabó T. Anna – Lackfi János: A nő meg a férfi (Atheneum)
  •  Grecsó Krisztián: Jelmezbál (Magvető)
  •  Egressy Zoltán: Szarvas a ködben (Európa)
  • Virág Emília: Sárkánycsalogató (Atheneum)
  • Amanda Palmer: A kérés művészete (HVG Könyvek)
  • Jerry Dimos – Steven W. Groves – Guy R. Powell: ROI a közösségi médiában (HVG Könyvek)
  • Cecelia Ahern: A holnap titkai  (Atheneum)
  • Kónya Judit: Szabó Magda – Ez mind én voltam… (Jaffa)
  • Mörk Leonóra: A vámpír vonzásában (Jaffa)
  • Carrie Adams: A keresztanya (Jaffa)



Elmaradhatatlan pózoljunk a Könyvfesztivállal kép :)
Mivel programom volt szombatra, pénteken meg még suli van, adott volt a vasárnap, mint egyetlen lehetőségünk a kijutásra. Kilenckor vonatra pattantunk, öt megálló, mire a külső kerületből a Keletibe érkezünk; majd metró és némi szaladás következett az esőben. Mint minden évben, idén is bénáztunk egy kört a Fény utcában, egyszerűen szőkék vagyunk megjegyezni a nyilvánvalót: a játszóteres bejárat a bevásárlóközpont háta mögött van.

Idén is a gyerekrészlegen kezdtük a mustrát, ahol éppen Szinetár Dóra mesélt az Unicef Szívünk rajta könyvajánló programjáról, ITT lehet erről bővebben olvasni. Fanni már régóta szeretett volna magának egy színező könyvet, csak drágállottuk az árát, de a Kossuth kiadó standján volt három dobozni kreatív könyv 500 forintos árakon, így ott vásároltunk legelőször; két vízfestékes könyvet a kicsiknek, és A harmónia színei című állatos színezőt. Megmondom őszintén, hogy toporogtam a Világhíres mesék sorozat, Alice Csodaországban része felett is, mert az is 500 ft volt; hát most már tudom, hogy piszok jól jártam volna vele, még ha le is butított verzióról van szó. (na, de legalább lesz mit jövőre keresni, vagy a Könyvhéten figyelni! :D)

Fanni még vett magának három könnyített angol olvasmányt a Librotrade-nél (ebből Burnett A Little Princess része még CD-ét is tartalmaz); megvettük neki az Idődetektívek 1-et a Scolarnál és megkapta tőlem a Főnix Könyvműhely kiadványát, az Alma és az elveszett álmok városát.




Könyvjelző kupacom :)
A Kalapos macska mágneses könyvjelző, azt azért kaptam, mert elpanaszoltam a standnál, hogy már háromszor körbejártunk, és nem találtuk a Kalapos macskát, pedig csak emberméretű poszter volt felakasztva róla :)) Kicsit hülyének néztek, de a lelkesedésemet díjazták.
Én legjobban az Ólomerdős könyvjelzőre buktam rá, de nagyon édesek ezek a mini A boldogság... kezdetű matricák is, amit a HVG standján kaptunk.
Apropó Hvg, Amanda Palmer könyvét már tavaly nézegettem, persze sokat jelent az is, hogy ő Neil Gaiman párja, de sok mindenki dícséri a könyvét, A kérés művészetét. A másik marketing könyvet meg Teklától lestem el :)
Cecilia Ahern könyve akciós volt, a Sárkánycsalogatót a hozzá tartozó szatyor miatt vettem meg, illetve azért, mert fantasy, ami Fanninál is egyelőre a kedvenc műfaj. A textilszatyor ajándék feltétele volt még egy könyv, nem volt nehéz kiválasztani a Verslavinát.
Btw, Atheneum. Mi a könyvmoly büntetése?
Mikor látja az egyik bálványát jönni-menni, majd nekikészülni dedikálni, az ő könyve meg otthon csücsül a polcon. (Nyáry Krisztián a fangirlségem egyik tárgya)




Drágáim elárulok egy titkot:
a Szabó Magdás szatyort ajándékba kaptam a Jaffánál, mégpedig úgy, hogy szimplán rákérdeztem, kaphatok-e egyet :)) pedig igazából nem is vettem az új borítós könyveikből, csak az ötszáz forintos dobozukat túrtam fel.
És végül még utoljára a büfé után sikerült visszahúznom Fannit a felnőtt részlegre, hogy beszerezhessem a Jelmezbált és a Szarvas a ködben-t.

Összességében megint nagyon-nagyon boldogító élmény volt a feszt, kíváncsian várom, hogy mennyivel lesz másabb a Könyvhét, ahová eleve öt könyvvel a hátizsákunkba fogunk elindulni, mert Marni Bates dedikálásra megyünk :D
További képeket majd a fészbúkra töltök fel és szerdán hozok egy Kalapos macska könyv + film ajánlót!


Ha tetszett a poszt, kérlek pipáld ki a bejegyzés alatti megfelelő mezőt,
Neked csak egy kattintás, nekem viszont számít minden apró visszajelzés :)

FB-én itt tudsz követni: https://www.facebook.com/lakosztaly

Levelet ide írhatsz: bagolybizsu(kukac)gmail(ponty)com

Megjegyzések

  1. Szabó Magdás szatyor, óóóó, erről nagyon lemaradtam. :( Pedig én is vásároltam ott, igaz, én is csak az 500-as dobozkából most. Majd megpróbálok szerezni egyet a Könyvhéten. :)
    Aranyos a képed, jó, hogy más is lelkesen fesztiválozik, én imádtam! :)
    Jó olvasást a pakkotokhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi :)
      Hajrá-hajrá, szurkolok, hogy neked is összejöjjön a szatyor!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!