2016. július 15., péntek

Would you rather - Harry Potter edition ⚡️Poszthoz az ötletet a Mugglenet twitter hírfolyamából szereztem, egészen pontosan ez a július 12-ei kérdezz-felelek inspirált, tehát az eredeti felvetések és a képek mind a Mugglenet okosságai.
A would you rather jelentése, hogy inkább ezt tennéd/választanád, ha lehetőséged lenne rá, néhol majd csak kettő választási lehetőség van, néhol több.


Would you rather - Harry Potter edition ⚡️

Quote with your choice!
https://twitter.com/MuggleNet/status/752945049063653376


1., Would you rather duel with Dumbledore or Voldemort?Hát, hör, rögvest az első kérdés nehéz, és gondolom az egyikkel sem az meg nem opció ;)
Nem tudom, talán ha nagyon muszáj és meg kell halni, akkor inkább Dumbledore kezétől, mondjuk egyikőjükben sem bízok, de ő még mindig tisztességesebb és kevésbé várható, hogy hátba támad, vagy sötét varázslatokkal kínozna, mint a Nagyúr.


2., Would your rather attend Hogwarts or Ilvermorny?
Nos JKR még a négyes kötetben írta, hogy több varázslóiskola létezik a Földön, de csak idén januárban érkezett meg az észak-amerikai iskoláról szóló leírása a Pottermore-ra. Nyilvánvalóan míg zajlik a Fantastic Beasts (Legendás állatok és megfigyelésük) film forgatása, előkészítése, valahogy meg kell nyerni a híresen lelkes amcsi moziközönséget...

Ennyi rosszindulat után talán nem is meglepő, hogy marad számomra Hogwarts, azaz magyarul Roxfort.3., Would you rather drink Butterbeer or Firewhiskey?
A sört csak hidegen és nőcisen, azaz ízesítve szeretem, úgyhogy inkább jöjjön a whiskey!
Egyszer élünk...


4., Would you rather be bestfriends with Hermione or Luna?Akik ismernek, azoknak nem meglepő a legjobb barátom választásom.
Imádom Lunát, kifejezetten tudok lenni én is pont ennyire álmodó, szürreális, elvont, mint ő, talán a belső békéje, a zen bölcsessége, amit hordozz magában, az nem megy még.

De azt már írtam itt a blogon is, a tetoválásról szóló bejegyzésemben, hogy az ő mondását, "Don't worry. You're just as sane as I am.” szívesen hordoznám magamon. (fordítás: Ne aggódj, olyan épp eszű vagy, mint én.)


5.,Who would you rather have as a motherly figure?

Na, ez egy érdekes kérdés, mert itt nincs az egyik kedvenc anyafigurám, Andoméda Tonks, akit én pl kicserélnék a lányával, mert szegénynek ideje sem igazán volt megélni az anyaságot.

Ha ugyebár a sok gyereket nézzük, úgy Molly lenne hozzám a közelálló, de utálom szegény fejét, nála már csak Ginnytől ver ki jobban a víz a Weasley családban. Tudom én, nap mint nap tapasztalom, hogy mennyi teendő van egy több gyerekes családban, de én SOSE csomagolnám a kölkömnek azt a kaját, amit utál enni, vagy nem küldenék neki olyan ruhát, amit gyűlöl.
Leírom, hogy extrán pontos legyek: Ronról van szó, szegény utálja a barna színt, de olyan karácsonyi pulcsit kap, illetve még mindig az első könyvből idézem: "Anya mindig elfelejti, hogy nem szeretem a konzevrhúst." (98.o.)

Írói szempontból két kedvencem van, Narcissa és Androméda, ez utóbbi tisztára jolly joker - mivel keveset tudunk róla, szinte bármi lehet kánon feltételezés vele kapcsolatban.
Amúgy olvasóként, emberként valahol Lilly és Narcissa között helyezkedem el, tudnám az életemet adni a gyerekeimért, őket tisztelem és nagyra becsülöm tetteikért.6., Would you rather read the Cursed Child script book or the Fantastic Beasts screenplay?

Mit olvasnál szívesebben a színházi darabot, Elátkozott gyermeket vagy a Legendás állatok forgatókönyvét ?
Ez egy hülye kérdés, mivel mindkettő boltokba kerül idén, és fogom olvasni őket.
Egyformán várom őket, talán a Legendás abból a szempontból jobb, hogy azt JKR írta, míg a másikat nem.


7., Would you rather go to The Leaky Cauldron or the Three Broomsticks?Leaky :)) mert az azt jelentené, hogy ott vagyok az Abszol úton :D8., Would you rather have Snape, Umbridge, Moody/Crouch Jr or Lupin as your DADA professor?

Kedvenc Sötét varázslatok kivédése tanárt kell választani, hát ki az a normálatlan, aki Umbridge-t választja??
  Jó, hogy nem kérdezz rá a Carrow testvérekre...

Viccen kívül, ha tanulásról van szó, akkor Lupin és Piton (Snape) voltak a legjobbak, bár az álruhás Rémszem (Moody, aki valójában Barty Crouch) is kellően jól oktatták a rájuk bízott gyerkőcöket.
A választásom:
Lupin <3
9., Would you rather live in the Burrow or Malfoy Manor?

Odú, vagy Malfoy rezidencia?
Hozzám a kastély illik, ez nem is kérdéses, köszöntem szépen a meghívást :D10.,  Which Weasley would you rather be friends with?

A képen látható Weasley-k közül az ikrekkel barátkoznék,  Bill és Charlie jöhet még, a többiek sorrendje meg: Arthur, Percy, Ron és a két nőszemély.
(Szegényeket nagyon nem bírom, az éppen a hangulatomtól változó, meg a könyvtől, fictől, hogy melyik idegesít jobban. Ront már egész megtanultam tolerálni, vagy már annyiszor nyírtam ki írás közben, hogy kezdem megbocsátani neki, amiért folyton cserbenhagyta Harryt.)11. Would you rather meet the Harry Potter cast or the Cursed Child cast?

Na, ez a másik hülye kérdés, ki nem választaná az eredeti színészstábot, mindenki mást mellőzve?
12., Which of the Cursed Child next gen kids would you be closest to?

Második generációs, az Elátkozott gyermekben szereplők közül ki áll hozzád a legközelebb?
Itt volt a válaszadók között, aki Teddy Lupinra szavazott, de elvileg Albus Severus Potter, Rose Weasley és Scorpius Malfoy közül lehetne választani.

Hát nehéz kérdés, én úgy mindegyik fiatalt kedvelem, ficíróként látok bennük sok-sok potenciált, de dolgozni leggyakrabban Scorp-pal és Teddy-vel szoktam.
Szóval őket választanám, bár Albus szegény feje lelkileg tényleg egy izgalmas prés alatt van, érdekfeszítő, elgondolkodtató karaktert alkotott belőle Rowling, elég csak a három nagyon híres névre ránézni, akivel megáldotta őt az írónő.


13., Would you rather have Fred or George die?

Inkább Fred vagy inkább George haljon meg? - hangzott el a méltán közfelháborodást keltő kérdés.

Egyesek azt válaszolták a twitteren, hogy szégyellnék magukat a Mugglenet helyében, amiért ilyet kérdeznek; míg mások arra mutattak rá, hogy nem volt pont elég az, hogy Jo megölte Fredet, még újra feszegetni ezt a szomorú pillanatot.
:D

Én is csatlakoznék az előttem panaszkodókhoz, őszintén szólva én Percy halálát vártam volna, - sok másik rajongóval együtt, teszem hozzá -, hogy visszatér a családja keblére, bevallja hibáit, majd minimum megmenti az egyikőjüket, és így hősies halált hal.
De hát mint tudjuk, itt mi csak vendégek vagyunk, JKR a főrendező, csak szívből tudom sajnálni George-ot, mert mindig az életben maradt félpárnak nehezebb.


14., Would you rather visit the Wizarding World of Harry Potter or the Harry Potter studio tour?

Melyiket látogatnád meg, a HP varázsvilágot, vagy a HP filmstúdiót?

A válaszadók arra mutattak rá, hogy mivel London mellett van a Leavesden filmstúdió, ahol a filmek készültek, ami viszonylag egyszerűbben elérhető sokak számára, mint az orlandói, Florida, USA élménypark.
Én maradnék inkább a filmtúrán, köszi, egyelőre, a vidámpark szerű dolgokhoz már kicsit kezdek kiöregedni. Majd Fanni...


15., Would you rather be a part of the Order of the Phoenix or the Death Eaters?Melyik lennél, Főnix rendje tag, vagy halálfaló?

Középen miért nem lehet állni, Pitonnal?
De úgy őszintén, szívesen megátkoznék ezt-azt, partiznék egyet a Malfoy kúriában, de a végén persze jókislány lennék :D


Remélem jól szórakoztatok olvasás közben, nekem mindenképpen pompás mulatság volt összeállítani ezt a kis posztot.
Természetesen, ha lesz másik kör, majd írok még hasonló bejegyzéseket, hiszen:0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!

About Me

Saját fotó
Könyvtáros, könyves blogger, könyvmoly, 3 gyerekes anya.