Karády Katalin: Ne kérdezd, ki voltam – könyvbemutatóNe kérdezd, ki voltam - könyvbemutató


A Szépmíves Könyvek és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rendezvénye 

A Szépmíves Könyvek és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tisztelettel meghívja Önt 2016. október 26-án 19:00 órára a Karády Katalin pályaképét összegfoglaló, Ne kérdezd, ki voltam című kötet bemutatójára a Rózsavölgyi Zeneműboltba. A könyv készítőivel és az est vendégeivel Nagy Ibolya, a Dankó Rádió műsorvezetője beszélget.

Vendégek: Csákvári Géza, Gajdó Tamás és Péter Zsolt

Közreműködik:
Gallusz Nikolett, a Madách Színház tagja és Kéménczy Antal zenei vezető

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon Arts & Café
Cím: Budapest V. kerület, Szervita tér 5.

Karády Katalin: Ne kérdezd, ki voltam – Egy díva emlékére

„Aki a sötétség éveit elfelejti, nem érdemli meg azt a napot, amely ma rásüt.”

Karády Katalin: Ne kérdezd, ki voltam – Egy díva emlékére

Egy fájón búgó hang valahonnan az Égből. A szívre helyezett parázs pergő hamuja. Akinek lábánál a tenger álmodott. Dizőz és nemzeti intézmény: Karády Katalin.
Olyan gyémántragyogású csillag volt, amit itthon és a halált süvöltő orosz hómezőn ugyanúgy látni lehetett. Mert a legszebb csók volt, amit meg nem adott az élet. Égve dobták el, mert mindig izzott valami jéghideg forrósággal. Nem volt jó színésznő, csupán elhitető színésznő volt. Szögletes mozgású, tündéri trampli. Mégis talán maga Ady Endre is beleszeretett volna. Dalaival az emberek szívét csókolta meg, hogy tovább tudjanak dobogni... A háta volt zseniális, ahogy elmenni tudott. Elvitte vállán az időt, a filmjeit, a legendáját... Az ítéletet, a rá mért titokzatos büntetést kutatta, a Labirintus bejáratát. A bűnös nő, aki elkárhozni nem tud, s ezért a férfiak végzetévé lesz. De ez a végzet mindig közös. Elment, elrohant, mert elégett a szíve. Játszott a történelemmel, játszott és énekelt. Majd odahagyott huszonvalahány filmet, sikert, álmokat, s egy elveszített háborút. Átkelt az óceánon, hogy kalaposnő legyen.

„Ne kérdezd, ki voltam, / A csókodat én akartam, / ha majd egyszer megsokalltad, / azt mondom – agyő!" Lehullott a parázs a hamvadó cigarettavégről. Végigszívták. Ő vissza sem nézett, és nem mondhatta senki, hogy AGYŐ. (Mihalicza Tamás, 1990)Terjedelem: 224 oldal
Méret: 185 x 204 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978 615 56 6203 4


Forrás:
Szépmíves Könyvek hírlevél
Szépmíves Könyvek Facebook oldal

Megjegyzések