Havi zárás: ez volt 2018. júniusa


Nagyon jó voltam, egy kivételével csak már olvasott könyveket szereztem be :)


Remélem, hogy Nektek jóval kevésbé fárasztó hónapotok volt, mint nekem ez a június ;)
Nem a három vizsga akasztott ki, bár azok se voltak egyszerűek, hanem magánéletileg olyan sűrű hónapunk volt, hogy csak na.

Kezdődött azzal, hogy május utolsó hetében a nagylányom elment még egy utolsó osztálykirándulásra, a férjem meg még vidéken volt, így egyedül voltam a kicsikkel, és próbáltam tanulni a dupla vizsgámra. Szerencsére Máté játszóházas szülinapján már teljes létszámban vett részt a család, az instagramon láthattátok, hogy idén is Lego Ninjago figurás tortája volt.


Kedden és pénteken levizsgáztam, szombaton Könyvhétre mentünk a nagylánnyal, vasárnap meg kezdhettem neki a következő vizsgafelkészülésnek :)
Többek között ezért sem írtam beszámolót, meg azért sem, mert úgy is tele volt velük a net.
A twitteren lelkendeztem, hogy lett dedikált Calderonom, Hajdú-Antal Zsuzsitől kaptam könyvjelzőt, és végre beszélgethettem Benyák Zolival. 
(megkímélek mindenkit Zolival kapcsolatos lelkendezéstől, úgy is tudjátok :D)

Láttam számos hírességet, politikust, írót, és nagyon örültem Teklának, már vagy egy éve nem találkoztunk! 😍


Zsákmányolt könyvjelzők és könyvtasi a Twister Médiától

Az utolsó vizsgám előtt még Fanni lányom elballagott az általános iskolából, azt követően pedig három órát töltöttünk el a középiskolai beiratkozással ... no komment élmény volt.
Pénteken, amikor írom ezt a bejegyzést, még minden gyerkőcöm táborozik, a legnagyobb a Tiszára ment, kenuzni, sátrazni - egész héten vagy azon paráztam, hogy megfagy éjjel, vagy azon, hogy megfázik evezés közben.
A kicsik is úsznak, a szomszéd kerületbe hordja őket át az apjuk, napközis úszótáborba.

Elvileg csend és nyugi van, ez nekem pont kapóra jött, már égett a fejem, hogy mennyire le voltam maradva a recenziókkal. 20-a óta csak olvasok, és reciket írok; illetve a héten még egy Harry Potter kihívást is végigolvastam, pontoztam.
Nagyjából utolértem magamat, olvasás terén mindenképpen, ezért újból nekifogtam a várólista csökkentésnek, de idén borzalmas könyveket sikerült kiválogatnom. Az eddigi hat olvasmányból, csak egy jött be...


Ezeket a könyveket olvastam júniusban:
  1. J. Jackson – E. Larsen: Az otthon melege
  2. Bauer Barbara: Az élet hangja
  3. Carol S. Dweck: Szemléletváltás
  4. Bettina Lemke: Ikigai
  5. Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál
  6. Takaya Kagami: Seraph of the End 6.
  7. Takaya Kagami: Seraph of the End 4.
  8. Robert Merle: Mesterségem a halál
  9. Szabó Magda: Nyusziék
  10. Zima Szabolcs: A civilizáció csodái
  11. Bauer András – Berács József: Marketing
  12. Noam Chomsky: Miféle teremtmények vagyunk?
  13. Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Rodrick a király
  14. Baba Schwartz: Májusi cserebogár
  15. Jackie Chan – Zhu Mo: Csúcsformában
  16. Cecelia Ahern: Lantmadár
  17. Egressy Zoltán: Szarvas a ködben


Toronymagasan Chomsky bácsi könyve volt a legjobb, de a Szemléletváltás, a Májusi cserebogár és a két manga is szívemnek kedves.
Egressy Zoltán műve az egyik várólista csökkentő tételem, hát mit ne mondjak, nem bűvölt el.
Jelenleg éppen a másik VCS könyvvel szenvedek, ROI ​a közösségi médiában, azzal az a nagy gondom, hogy az eredeti angol kiadás 2011-es. Azóta olyan rengeteg minden változott a közösségi médiában, hogy a kötet fele idejét múlt :(

Júliusban és augusztusban terveim szerint tovább próbálom olvasni a várólista csökkentő olvasmányokat; illetve van már hónapok óta három e könyv, magyar szerzőktől a kindlen, amit illene elolvasnom, véleményeznem.

Végül egy kis ajánló:
Mikor Ti ezt a posztot olvassátok, mi már a gyerekekkel ezt a filmet nézzünk :))


Megjegyzések

  1. Szia!
    Azért a rohanós hétköznapok, momlife mellett szép kis olvasmánylista kerekedett. :D Szép, könyvekkel teli júliust kívánok!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!