Vasárnapi Próféta 24: Nyári design



A Vasárnapi Próféta (vagy késés esetén a Hétvégi Próféta) egy hetente jelentkező rovat, amelyben a heti olvasmányaimat, molyos aktivitásomat és a bloggal kapcsolatos tevékenységeimet osztom meg :)
Afféle online napló, számadás és hálarebegés az Ég, valamint az Olvasók, Molytársak és Bloggerek felé. Néha előfordul majd benne egy-két személyes hír is, ezért a heti beszámoló, Vasárnapi Próféta és személyes címkék alatt keressétek.


Csinos lettem? vagy lettünk? :)
Kicsit már muszáj volt ez a ráncfelvarrás, mert itt evett meg a sárga fene, hogy AniTiger blogja milyen szép lett <3, illetve még inkább: az egész Dorothy hibája!
Nagyon klassz, inspiráló írásai vannak blogírásról, kinézetről, tartalomról, és bevallom őszintén, hogy míg a szövegek összehozásához nem igénylek támaszkodót, de a modern, update, éppen divatos design tekintetében igen.

Ha valaki tegnap délután erre járt, akkor láthatta, hogy mekkora kínkeservvel tudtam összehozni ezt a kis sikkes külsőt, meg azt is, hogy három másik template-et is felpróbáltam, mire persze kiderült, hogy az első lesz jó :D
Tipikus nő vagyok, tudom...

Hogy kalandjaimat érzékeltetni tudjam, elmesélem, hogy egyszer sikerült az összes szöveget láthatatlanná, valójában fehérré varázsolnom, mert összekevertem a színkódokat :))





A legnagyobb, legszembetűnőbb és legjobb változtatás a legördülő menük bevezetése a fejlécben, egyfelől, juhé, mostantól mindig fogom tudni, hogyan kell csinálni! Másfelől meg jóval egyszerűbb, átláthatóbb a navigáció.
A Rólam pont alá került a bemutatkozó szöveg természetesen, plusz a blogon lévő írások listája, de az elérhetőségeim közzé feltettem a Merengős profil linkemet, tehát aki slashre vágyik tőlem, az mehet olvasni. Csak aztán ne mondjátok, hogy nem szóltam :)

A recik kaptak egy külön menüpontot, mert megérdemlik (:D én vagyok itt a helyi L'oréal ügynök).
A könyvek pont alatt a molyon adott évben elolvasott művek szerepelnek, a kapcsolat menü pedig kivisz az FB oldalra.
Közös projekt címszó alá kerültek az alábbi címkéjű bejegyzések: VKP, mini-könyvklub és könyvmoly párbaj.







Ami változott még, jócskán, azok a címkék, tagok, label-ek, ki hogy hívja őket. Ugyebár volt vagy már kétszáz, és kissé nehéz volt keresni köztük, így lecsökkentettem őket a negyven leggyakoribbra.
De hát azért van a kereső az oldalsó widgetek közül felül, hogy használjátok :)
És akkor jön a nyafogás,  hogy mi az, ami nem jó még ... mert ilyen az ember, sosem teljesen elégedett.
Tanulnom kell a képek használatát, nem mindegy, hová mekkorát mellékelek.
 

Amin még változtatnék, azok a színek, mert bár nagyon szépek ezek a paszteles, fagylalt árnyalatok, de igazából én a fehér-szürke-barna színkombinációt díjaznám nagyon, csak ott nem volt elég hely ennek a sok apró plusz menüpontnak, oldalelemnek, widgetnek.
Egyelőre azért annak is örülök, ami most van, legfeljebb télre keresek valami még ennél is szolidabb, pepitát.





Amihez viszont segítséget szeretnék kérni, és ezzel bekerül a fejlécbe is egy KÉRÉS gomb, az a következők:

 ~ Légyszíves, használjátok a bejegyzések alatti dobozokat, elolvastam, tetszik/nem tetszik/unalmas volt gombokat, azért vannak. Neked csak egy klikk, nekem viszont fontos a visszajelzés, még ha negatív is :P

~ Az éppen aktuális moly olvasmányaimmal kapcsolatban nyugodtan lehet kívánni, akár itt, akár a molyon, akár az FB-én jelezni, hogy valamiről szívesen olvasnátok véleményt :)

~ Ha valami nem működik, gikszer van, legyen az kép, link, videó, akkor nagyon örülnék, ha jeleznétek - ez az egyik legeslegnagyobb segítség, amit csak tudtok adni.
 (A gombnyomogatás után, mert a rögeszme az már csak ilyen fix nálam :D )
Lehet a mailre is kattintani, de mivel a posztok alatt a megjegyzések csak jóváhagyás után jelennek meg, így a problémás bejegyzés után azonnal tudok javítani is.

~ LINKCSERÉT szívesen fogadok :) segítsük egymást!

~ És még mindig jöhetnek kortárs költemények is, a hét verse címke alá, most épp kifogytam. Neked ingyen reklám, nekem tartalom, igazi nyerő-nyerő szituáció.

~ Mondtam már, de újra leírom:
hét közbeni friss infókat, azonnali elérhetőséget a moly és a twitter biztosít nekem, a gmail mellett még azok vannak a mobilomon éjjel-nappal nyitva ;)
A híres mikroblog alkalmazást kifejezetten sokat használom és naponta reblogolok valamit JKR, Mugglenet vagy Joanne Harris hírfolyamából is. 


Esik, olvassatok sokat ti is, és itt az alkalom, megkérdezem: legyen vélemény Háy János könyvéről? :D


Megjegyzések

  1. Vers ügyben nézz szét nálam, bőséges a kínálat. Ha találsz, nyugodtan vihetsz bármit.
    A "ráncfelvarrás" érdekelne a blogon, de a technikai részekhez segítségre lenne szükségem. Van erre kedve, kapacitása valakinek? Köszönet!
    Sok jó recit kívánok neked! :) Tudom mekkora öröm és büszkeség, boldogság tud lenni.

    VálaszTörlés
  2. De Kedves vagy, köszi, majd keresgélek :-)
    Jaj, kódot tudok átküldeni, de más blogjába nem mernék belepiszkálni, pláne ennyi tartalomnál, ami neked van.
    (Nem kell félteni, jövő héten megint kérek pár újdonságot, csak nem bírom ki:-D )

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de nagyon jól néz ki az új design! ♥ Tetszik az egész! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!