Paige Toon: Egy darab a szívemből



FÜLSZÖVEG:

A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.

Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

KEDVEZMÉNYESEN MEGVÁSÁROLHATOD A REGÉNYT A LÍRA OLDALÁN! :))



Ez egy mozgalmas egy kis könyv volt,számtalan utazással, tájleírással, zenével, igazi romantikus történet.

Bridgetnek, a főhősnek van egy elmélete, mely szerint minden férfinak odaadott egy-egy darabot a lelkéből, miután szakítottak. A blogja, és eljövendő könyve ezen az elméleten alapszik, hogy utazásai közbe meglátogatja volt pasijait, és visszakéri a szívének darabjait. De úgy gondolja, hogy a végső darabot Elliotnál találja meg, akivel távkapcsolatban él, hiszen a férfi Ausztráliában dolgozik.
Ellenben a fiatal nő ügynöke egy másik munkát ajánl fel főhősünknek, hogy fejezze be a nemrég meghalt Nicki helyett annak második regényét. Bridget nem igazán lelkesedik az ötletért, de pénzügyi okokból elvállalja a dolgot. Így csöppen Nicki özvegyen maradt férje, Charlie és kislányuk, April életébe.

Gondolom, hogy nem árulok el egy nagy spoilert, boldog vége lesz a regénynek, de persze nem azzal a pasival, akivel Bridget az elején jár.
Ez egy igazi csajos könyv, tökéletes hétvégi kikapcsolódást nyújt, nem sietős, lassúdad, és elég sok érdekes melléktémát boncolgat. Mivel felnőtteknek készült, nincsen benne dráma, hiszti, a young adultra emlékeztető fordulatok, sablonok, szóval elismerésre méltó, színvonalas, igényes mű lett.
Jómagam az ötödik pasasban megtaláltam a férjemet, de bizony Bridget már a tizedik férfinál jár, mire úgy érzi, végre révbe fog érni. És mivel a blogot vezet arról, hogy miként találkozik az ex pasijaival, hát bizony elég sok övön alatti megjegyzést kap, nőtől, férfitól vegyesen. Valamint a volt barátai is elég érdekesek, felük féktelen rosszfiú, míg a többiek inkább jóravaló figurák voltak. Nagyon vegyesek a reakcióik, mind Bridgetre, mind a blogra, amit én sem tudok a szemükre vetni. Ha most elém állna egy exem, hogy adjam vissza a szívének egy darabját, és a találkozásunkat megírná a világnak, nem járnék örömtáncot.

Könyvesbolti szerelmek talán egy csöppet jobban tetszett, de ettől függetlenül épp a hétvégén méltattam az Írisz könyveket egy facebook csoportban, mint minőségi, romantikus kiadványokat.
A Budapesti Könyvfesztiválon a B12-es standot keressétek, jó szívvel ajánlom a regényt, akár magatoknak, akár ajándékba :)


Köszönet a recenziós példányért a General Press kiadónak!

Weboldal - Moly - Facebook



Megjegyzések